Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„New Year's Eve” Fontaine Royal viesnīcā

Aiga Leitholde, 04.01.2010. 10:58

Man patīk Jaunā gada sagaidīšana. Šķiet, gaidot maģisko 00:00, vispesimistiskākajam šīs zemes cilvēkam sirdī dzimst cerība, jautājums, cik ilgs būs tās mūžs. Bet tā jau būtu  cita tēma... Kas attiecas uz 2010. gada pirmajām stundām, jau ceturto gadu pēc kārtas Vecgadu pavadīju Fonteina īpašumos. Tāpēc droši var apgalvot, ka ar katru gadu arvien vairāk cilvēku izvēlas šo vietu – pēc deviņiem vakarā pasākuma ietilpība bija sasniegusi maksimumu un biļetes vairs nebija nopērkamas.
„New Year's Eve” Fontaine Royal viesnīcā

Galerijas:

Pēc maniem novērojumiem Fonteina Jauno gadu pārsvarā apmeklēja cilvēki līdz 30 gadu vecumam, kas vienmērīgi aizņēma viesnīca pirmo stāvu un otrā stāva banketu zāles, kurās spēlēja dzīvās grupas. Atmosfēra viesnīcā bija draudzīga un nepiespiesta, cilvēki līksmoja savās kompānijās. Grupa „The Briefing” vakaru sāka ielsildīt jau 23:30, spēlējot dažādas lipīgas dziesmas gan no sava, gan Jamiroquai, gan "Moloko"  un citu grupu repertuāra. Pusnaktī tauta plūda uz Rožu laukumu, piepildot Liepājas Lielo ielu. Jaunā gada sākumu iezīmēja skaļa kuģu taurēšana, taču uguņošana sākās 15 minūtes vēlāk (tas laikam tāpēc, ka Liepāja ir tālākā LV rietumu pilsēta), un turpinājās vēl 30 minūtes. Dodot laiku atgriezties klubā,  „The Hobos” sāka spēlēt vienos naktī, ļaujot klausītājiem izplosīties līdz pat četriem rītā. Turpinājums sekoja DJ pavadījumā vai arī kādā no viesnīcas daudzajām telpām, mēģinot atkal atrast pazudušos vai iepazīt jaunos paziņas.

Šogad būs jāpiekrīt kādai manai paziņai, kura vakara sākumā nopūtās, ka Fontaine Royal telpās nav tā īpašā gara, ka pārņem sajūta, ka atrodies kādā korporatīvā ballē. Jā, Fontaine Palace telpu sienas bija īpašas - mājīgas un personiskas. Sienas, kas tagad stingri apslēpj drūmās krāsmatas. Zīmīgi, ka Fontaine Palace atklāja 2004.gada 31. decembrī. Diemžēl atklāšanu neredzēju, taču nākamos gadus klubs apmeklētājus pārsteidza ar visdažādāko muzikālo programmu. Ir spēlējis Jelgavas bigbends, pa bāra leti plosījies atraktīvais soms no grupas „Knucklebone Oscar”, bet 2009.gada sākumu iezīmēja paša nama saimnieka mistera Luija Fonteina uzstāšanās. Tagad, atceroties piedzīvoto, viesnīcas vestibilā ir dota iespēja atstāt savu novēlējumu grāmatā atstāt Fonteinam savu ziņojumu. Turpat blakus ir novietota melna kaste (ļoti līdzīga pasta kastei), pieņemu, ka tā ir domāta ziedojumiem.

Liepājā nakts pazūd, bet jēdziens "rīts"  izstiepjas visas dienas garumā, bet Fontaine īpašumos piedāvātā izklaide gandrīz vienmēr sagādā pārsteigumu. Piemēram, 1. janvāra pirmspusdienā SPA apmeklējums viesnīcas viesiem bija bez maksas. Turku pirts un vēsais baseins bija kā eņģeļu pieskārieni manai savārgušajai miesai. Pirmo gada dienu Liepāja sagaidīja ar sauli un mīkstu, pūkainu sniegu. Mierīgi.

Foto: Indra Kļaviņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV