Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

RANDOMS izsaka savus favorītus un prognozes „Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas”

Randoms, 04.01.2010. 15:06

Ir tapuši zināmi „Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas” nomināciju pieciniekos iekļuvušie, kas no 50 dalībnieku lielas žūrijas ir tikuši nominēti dalībai minētajā pasākumā 2010.gada 23.februārī. Iesūtīts, protams, tika vairāk darbu, kas joprojām ir apskatāmi „Gada Balvas” mājaslapā, tāpēc „Randoms” centās izvērtēt no savas puses favorītus un izteikt arī prognozes šinī sakarā.
RANDOMS izsaka savus favorītus un prognozes „Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas”

Nominācijā „Labākais Roka albums” no savas puses varam nosaukt divus favorītus – Alis P „Uz Priekšu” un Dzelzs Vilks „Dzelzs Vilka teātris”. Prognozējam, ka uzvarēs Dzelzs Vilks.

Kā „Labāko Pop albumu” „Randoms” noteikti izvirzītu S.P.B. „Sound Poetry” albumu, kurš, diemžēl, piecu nominēto vidū nav iekļuvis, taču bija iesniegto darbu vidū. Paredzam, ka vinnēs meitene. Vai nu Aisha „Dvēselīte” vai Jenny May „Nāk Nakts”. Pēc PR un māksliniecisko aktivitāšu vezumiem 2009.-tajā tomēr vairāk liekas, ka Aisha.

„Labāko Hip Hop albumu” noprognozēsim, lai tas netiktu uztverts kā interešu konflikts.

„Labākajam Deju mūzikas albumam” noteikti vajadzētu būt The Briefing „Remixed Thoughts”. Pie šī paša iesakot pasākuma veidotājiem nākamajos gados aizdomāties par jaunas – džeza / blūza – kategorijas aizsākšanu, jo pēdējā laikā Latvijā šis žanrs ir manāmi aktivizējies.

Esam spiesti sāpēs kliegt, jo „Labākajam šlāgermūzikas albumam” nav tikuši izvirzīti Kombuļi. Tāpēc kategoriski atsakāmies vairāk šo kategoriju komentēt.

Līdzīgās domās esam arī par „Labāko kantrī mūzikas albumu”, jo šis žanrs, mūsuprāt, drīzāk liek izvērtēt attālumu starp Latviju un Teksasu, nekā iedziļināties ar sirdi un dvēseli šajā žanrā kā mūzikā.

Mūsu favorīti „Labākajam alternatīvās mūzikas albumam” noteikti ir Thursday 12th ar „Fool’s Gold”, kas, nesaprotamu iemeslu dēļ, nav tikuši izvēlēti starp pieciem labākajiem nominētajiem šai kategorijā. Spēcīgs profesionālais līmenis ar kvalitatīvu ierakstu, starp citu, veikts studijā pie tā paša skaņu inženiera Aleksandra Volka, pie kura ir tapuši Gustavo un Prāta Vētras albumi. Bet gan jau uzvarēs Satellites LV ar „Bezvadu” albumu. Arī neslikts.

Kā „Labāko tautas mūzikas albumu” mēs izvirzītu Trejasmeni, kas tā arī pieciniekā nav ticis. No nominētajiem, iespējams, uzvarēs Valts Pūce un The Shin „Es Arī”, ja paspēs aktualizēties, jo samērā jauna relīze. Tomēr, ja uz žūrijas locekļiem nostrādās masu psihoze, tad uzvarēs Vītolu ģimene ar albumu „Pa kādu trauslu pavedienu”.

„Labākais akadēmiskais mūzikas albums” nav daudz apspriežams. Viennozīmīgi – Imanta Kalniņa 4.Simfonija, kas tika izdota pat skaņuplatē.

Savukārt Raimonds Tiguls ar kolēģu paveikto kopdarbu „Vēstules Ziemassvētkos”, mūsuprāt, ir galvenais kandidāts „Labākajam instrumentālās, filmu, vai teātra mūzikas albuma” nominācijai.

Vai kāds nezina, kur ir nozuduši Pekšņi? Jo mūzika bērniem, brīžiem šķiet, ir kļuvusi pa nopietnu. Un tomēr – „Labākā mūzikas albuma bērniem” statusu droši vien iegūs Cosmos ar „Pasaki man un Tev”.

„Labāko video klipu” šoreiz neieteiksim, jo esam izmetuši miskastē televizoru, kopš Latvijā starp filmu vizualizāciju saturošiem materiāliem vairs netop nekas līdzīgs Streiča un Epnera režijām.

Taču „Labākais koncertieraksts video” droši vien pienākas tiem darboņiem, kas beidzot ir sapratuši, ka latvju tautai ir organiska nepieciešamība, lai skaisti tiktu iemūžināts mūsu nacionālais dārgums – Dziesmu Svētki. Tātad, noteikti – „Dziesma ir spēks! XXIV Vispārējo Latviešu Dziesmu un XIV Dej Svētku skaistākie mirkļi”. Jau apsveicam!

„Labāko debiju” no sirds novēlam 100 Baltām Dvēselēm „Jūtīgs un Atdalīts”. Taču uzvarēs noteikti Vītolu ģimene. Diemžēl Sovvaļnīks ar albumu „Šūpluok” palika ārpus strīpas. Bet mums patika. Godīgi.

Nu, un visbeidzot „Labāko dziesmu” neteiksim, jo, mūsuprāt, ir neiespējami šādā kategorijā ielikt 5 no 37 dziesmām, kuras, savukārt, pārstāvēja vismaz 16 dažādus stilus. Prognozējam, ka uzvarēs tā dziesma, kura būs piederīga mūzikas žanram, kuram, savukārt, visvairāk piestāv 50 žūrijas dalībnieki.

Pie tiem mūsu favorītiem, kas tomēr neiegūs šo balvu kādās no kategorijām, solam atgriezties pēc Gada Balvas noslēguma. Informācija sekos.

Lai skanīgs 2010.gads!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV