Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvijas Radio 3 tiešraidē piedāvā Plasido Domingo un pasaulē vecāko orķestri

Ilze Zvaigzne, 01.02.2010. 16:56

Latvijas Radio 3 – Klasika šonedēļ piedāvā noklausīties divas tiešraides ar izcilu pasaulē atzītu mākslinieku piedalīšanos.

Trešdien, 3. februārī plkst. 20:30 tiešraidē no Kopenhāgenas jaunās koncertzāles muzicēs pasaulē vecākais orķestris – Drēzdenes Valsts kapella, ko šoreiz vadīs pieredzējušais un aizvien degsmes pilnais igauņu maestro Nēmi Jervi.

Koncerta programmā būs divi izcili romantisma mūzikas paraugi – Riharda Štrausa simfoniskā poēma "Tā runāja Zaratustra" un Johannesa Brāmsa „Vijoļkoncerts”. Ar leģendārajam Fricim Kreisleram reiz piederējušo Antonio Stradivari 1711. gadā darināto vijoli „Vijoļkoncertu” atskaņos talantīgais vācu vijolnieks Franks Peters Cimmermans.

Savukārt sestdien, 6.februārī plkst. 20:00 operas mīļotājiem piedāvāsim tiešraidi ar Plasido Domingo uzstāšanos Ņujorkas „Metropolitan” operā, kur mūziķis dziedās baritonam paredzēto titullomu Dž.Verdi dramatiskajā operā "Simons Bokanegra".

69 gadīgais mūziķis ir viens no izcilākajiem 20. gadsimta tenoru plejādē. Šobrīd viņš paspēj vadīt divus operteātrus un atbalstīt jaunos dziedātājus, kā arī diriģēt un dziedāt uz ievērojamāko operu skatuvēm. Šī ir Plasido Domingo 129. operloma, ar kuru viņš bija iecerējis noslēgt savu karjeru, tomēr turpmākos gados sola turpināt dziedāt arī tenora repertuāru.

Latvijas Radio 3 – Klasika tiešraides un raidījumus iespējams klausīties arī internetā www.klasika.latvijasradio.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV