Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

LR 3 – Klasika piedāvā divas tiešraides ar Elīnu Garanču

Ilze Zvaigzne, 23.02.2010. 14:42

Latvijas Radio 3 – Klasika tuvākajās dienās piedāvās divas īpašas tiešraides ar Elīnas Garančas un citu izcilu mūziķu piedalīšanos.

Sestdien, 27. februārī plkst. 19:30 tiešraidē no Lielās Ģildes, visi radio "Klasika" klausītāji varēs izbaudīt pasaulē izdaudzinātās un Latvijā klausītāju tik ļoti mīlētās dziedātājas Elīnas Garančas koncertu ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Karelu Marku Šišonu.

Pēc spožās dalības Žorža Bizē operas "Karmena" izrādē Ņujorkas Metropoles operā un brīdi pirms "Lielās Mūzikas balvas 2009" saņemšanas Elīnas balss skanēs krāšņā un kaislību pilnā mūzikas programmā, kurā daudzas mūzikas lappuses Rīgā skanēs pirmoreiz. Koncerta pirmajā daļā skanēs Bizē, Čaikovska, Bernsteina, Ravela. Monsalvatžes, Balfa, Obradora un Lehāra melodijas. Vakara turpinājumā tiks atskaņota orķestra krāsu meistara Riharda Štrausa simfoniskā poēma "Dons Žuans" un lappuses no izsmalcinātās valšu operas "Rožu kavalieris", kuras fragmentos Elīnai Garančai pievienosies arī soprāni Kristīne Opolais un Frančeska Pārka no Korejas. Koncerta starpbrīdī būs dzirdama arī tiešraides vadītājas Ināras Ancānes saruna ar dziedātāju.

Otrdien, 2.martā Elīna Garanča kāps arī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, lai par spožiem starptautiskiem sasniegumiem un Latvijas vārda daudzināšanu pasaulē saņemtu augstāko apbalvojumu akadēmiskās mūzikas laukā Latvijā – "Lielo Mūzikas balvu 2009". No plkst. 19:00 Latvijas Radio 3 - Klasika piedāvās apbalvošanas ceremonijas un svētku koncerta tiešraidi, bet starpbrīdī - ieklausīties ceremonijas organizētāju un klātesošo viedokļos, kā arī balvas saņēmēju priekpilnajās izjūtās. Radio klausītāji pirmie uzzinās, kas, žūrijasprāt, septiņās nomināciju grupās pērngad bijuši visspilgtākie un visveiksmīgākie, un kas iegūs klausītāju simpātiju balvu. Svētku koncertā Armanda Jēkabsona sudrabā darināto statueti saņems arī pianiste Inta Villeruša, kas tiks godināta par mūža ieguldījumu mūzikā.

Koncertu vadīs aktrise Dita Lūriņa un mūziķis Marts Kristians Kalniņš, bet Latvijas Radio 3 – Klaisika tiešraidi vadīs Rūta Paula.

Latvijas Radio 3 - Klasika raidījumus un tiešraides iespējams klausīties arī internetā www.latvijasradio.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV