Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas Radio 3 Klasika piedāvā Piansima zvaigžnu festivāla tiešraides

Ilze Zvaigzne, 10.03.2010. 15:30

Šajā nedēļas nogalē Latvijas Radio 3 – Klasika tiešraidē no Liepājas klausītājiem visā Latvijā piedāvās 18. Starptautiskā Liepājas pianisma zvaigžņu festivāla koncertu tiešraides, kuros kopā ar Liepājas simfonisko orķestri muzicēs klavierspēles meistari no Vācijas, Polijas, Francijas, Izraēlas un ASV.

Pirmā tiešraide būs piektdien, 12. martā plkst. 19:00, kad orķestra jaunā galvenā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā skanēs Roberta Šūmaņa un viņa mūzas, kolēģes un dzīvesbiedres Klāras Vīkas-Šūmanes klaviermūzika. Šī unikālā radošā tandēma muzikālo veikumu koncertžanrā atklās vācu pianists Peters Rēzels, Dorela Golana no Izraēlas un Aleksandrs Palejs no ASV.

Koncertos sestdien, 13.martā plkst. 18:00 un svētdien, 14. martā plkst. 17:00 piedāvājumā būs tikai un vienīgi Friderika Šopēna darbi. Romantisma ģēnija 200gade festivālā tiks atzīmēta kopā ar pianistiem Dorelu Golanu no Izraēlas, Mareku Drevnovski no Polijas, Denisu Paskālu no Francijas un Aleksandru Paleju no ASV. Sestdien viņu priekšnesumos skanēs kameropusi (Pirmais skerco, Andante spianato & Grande polonaise brillante, sešas dziesmas Franča Lista pārlikumā, valši, Otrā sonāte un 24 prelūdijas, bet svētdien festivāla noslēguma koncertā „Šopēna ģēnijs” tiks atskaņoti abi 19. gadsimta komponista klavierkoncerti ar poļu maestro Taduešu Voicehovski pie diriģenta pults.

Pirmo reizi Liepājas pianisma zvaigžņu festivāla vēsturē šos koncertus vadīs Latvijas Radio 3 - Klasika balsis: Orests Silabriedis – 12. un 13. marta koncertus, bet festivāla izskaņu – Dagnija Grīnfelde.

Tiešraides vadīs, kā arī mūziķus un klausītājus starpbrīžos intervēs Maruta Rubeze un tās iespējams klausīties arī internetā http://klasika.latvijasradio.lv/ .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV