Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rakstniecības un mūzikas muzeju apciemos Mūziķu diližanss

Astra Spalvēna, 10.02.2010. 16:44

Trešdien, 17. februārī, pulksten 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz sarunu par mūziķiem, kas 19. gadsimtā viesojušies Rīgā.
Rakstniecības un mūzikas muzeju apciemos Mūziķu diližanss

Ar pasākumu Mūziķu diližanss Rakstniecības un mūzikas muzejs atklāj Grietiņas zāli, kurā varēs iepazīties ar 19. gadsimta muzicēšanas tradīcijām Rīgā. Daudzi viesmākslinieki ceļā uz Pēterburgu piestāja Rīgā un Mītavā (Jelgava), lai koncertētu, reizēm – uzturētos arī ilgāku laiku. Mūzikas ģēniju – Ferenca Lista, Riharda Vāgnera, Pablo Sarasates un citu – sniegums radīja jauna līmeņa atskaites punktu vietējiem mūzikas klausītājiem un izpildītājiem. Kāda bija Rīga un pilsētas iedzīvotāji, ko sastapa mūziķi? Kā viesmākslinieku koncertus uzņēma rīdzinieki?

Pasākumā piedalās: 
Ventis Zilberts, klavieres
Noemi Feja Deifta, klavieres (Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skola)
Anna Procko, vijole (Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skola)
Agnese Holkberga, klavieres (Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola)

Pasākumu vada Zane Gailīte un Māris Visendorfs.

Ieejas maksa Ls 1,50 (cenā iekļauts Grietiņas zāles, izstāžu Dažas latviskas vērtības un Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV