Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

LTV bērnu un jauniešu izpildītāju konkursam „Balss pavēlnieks” iesniegtas vairāk nekā 300 dziesmas

Ieviņa Ancena, 18.02.2010. 13:24

Latvijas Televīzijas organizētajam bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursam „Balss pavēlnieks” līdz 15. februāra vakaram tika iesniegti 152 pieteikumi, turklāt katram dalībniekam bija jāiesniedz 2 dziesmas, tāpēc kopā ir iesniegti 304 priekšnesumi. Šāda bērnu atsaucība ir pārsniegusi visas organizatoru prognozes! Saskaņā ar nolikumu, Latvijas Televīzija konkursā aicināja piedalīties Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solistus divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem.
LTV bērnu un jauniešu izpildītāju konkursam „Balss pavēlnieks” iesniegtas vairāk nekā 300 dziesmas

No solistiem vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem saņemti 62 pieteikumi, bet vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem - 30 pieteikumi. Savukārt vokālo grupu kategorijā vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem saņemti 40 pieteikumi, bet grupā no 12 līdz 16 gadiem - 22 pieteikumi.

Vērtējot pieteikumus, atklājusies interesanta statistika, kas ļauj secināt, ka populārākās dziesmas visu vecumu grupās ir Imanta Kalniņa „Dziesma par Džordano Bruno”, Jāņa Stībeļa “Glāze piena” un “Es tikai smejos”, kā arī Valta Pūces “Sūnu ciema veči”.

„Atsaucība ir pārsteidzoša! Esam no sirds gandarīti jau šobrīd un ceram, ka šis konkurss nesīs daudz prieka visiem – gan dalībniekiem, gan skatītājiem, izvēršoties par jaunu un skaistu tradīciju,” konkursa pieteikumus komentē LTV 1. kanāla direktore Baiba Šmite.

LTV veidotā konkursa žūrija divas dienas aizvadīja grūtā darbā, izvēloties labākos no labākajiem pieteikumiem. Rezultātā no iesniegtajiem priekšnesumiem konkursa otrajai kārtai izvēlēti 80 priekšnesumi. To, kuri izpildītāji jau šo svētdien, 21. februārī, tiks gaidīti uz konkursa otro kārtu Latvijas Televīzijā, iespējams uzzināt LTV1 mājas lapā: http://www.ltv1.lv.

Savukārt plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tiek aicināti klātienē vērot konkursa otro kārtu, kas svētdien, 21. februārī, visas dienas garumā norisināsies Latvijas Televīzijas 1. studijā. Tur dzīvajā izpildījumā uzstāsies visas astoņdesmit konkursa otrajai kārtai izvirzītās grupas un solisti, tostarp tādi Latvijā labi zināmi ansambļi kā “Sapnītis”, “Podziņas”, “Jūras akmentiņi”, “Palāsītes”, “Knīpas un knauķi” un “Pekšņi”.

Savukārt konkursa trešā kārta jeb fināls sadarbībā ar Ventspils pašvaldības SIA „Kurzemes Filharmonija” 28. februārī plkst. 17:00 notiks Ventspils teātra namā “Jūras vārti”, to vadīs Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeistars (plašāk pazīstami kā Valters un Kaža) kopā ar valdzinošo Līvu Bondari. Finālā piedalīsies žūrijas izvirzītie 40 labākie konkursa dalībnieki: 20 solisti (pa 10 no katras minētās vecuma grupas) un 20 grupas (arī pa 10 no katras vecuma grupas).

Savukārt visus, kas 28. februārī vēlēsies klātienē vērot konkursu „Balss pavēlnieks”, aicinām iegādāties biļetes Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un arī internetā.

LTV bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursam dots zīmīgs nosaukums - „Balss pavēlnieks”, tādējādi uzsverot konkursa būtību: cilvēks var piedzimt ar labu balsi, bet tās izkopšanai nepieciešams smags darbs, prasmīgs skolotājs un milzīga uzņēmība - tikai tā iespējams kļūt par savas Balss Pavēlnieku. Kuri solisti un kuras grupas šobrīd Latvijā uzskatāmas par labākajiem „balss pavēlniekiem”, to noskaidros konkursa turpmākās divas kārtas. Katrā no tām visus dalībniekus vērtēs profesionāla žūrija: mūziķi, pedagogi, preses pārstāvji un mūzikas izdevniecību darbinieki.

Vērtējot priekšnesumus, žūrija ņems vērā muzikālā priekšnesuma intonatīvo skanējumu, muzikālā materiāla, teksta un skatuves iestudējuma atbilstību izpildītāju vecumam, daudzbalsības kvalitāti (vokālajām grupām) un dziesmas sarežģītības pakāpi, kopējo skatuvisko tēlu un priekšnesuma māksliniecisko kvalitāti - tērpus, horeogrāfiju, atraktivitāti, dabiskumu. Dziesmas būs jāizpilda tikai valsts valodā. Konkursa dalībnieki tiks vērtēti pēc punktu sistēmas, kur augstākais vērtējums būs 10 punkti.

LTV1 ēterā konkursa norisi varēs vērot 7. un 14. martā.

Konkursa “Balss pavēlnieks” sadarbības partneris - Ventspils pašvaldības SIA „Kurzemes Filharmonija”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV