Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Konkursa "Balss pavēlnieks" fināls – jau svētdien

Ieviņa Ancena, 24.02.2010. 11:11

21. februārī LTV 1. studijā risinājās bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa „Balss pavēlnieks” otrā kārta. Žūrijai bija jānoklausās un jānoskatās veseli 80 priekšnesumi, lai noskaidrotu tos 40 finālistus - solistus un grupas, kas svētdien, 28. februārī, plkst. 17:00 kāps uz Ventspils teātra nama "Jūras vārti" skatuves un sacentīsies par Balss Pavēlnieka titulu.

Saskaņā ar nolikumu, konkursā piedalās Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solisti divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem. Jau šobrīd ir skaidrs, ka abu vecuma grupu finālisti sabrauks no visas Latvijas: kopumā konkursā pārstāvētas 14 Latvijas pilsētas, tostarp visai tāli reģioni - Līvāni, Daugavpils, Ludza, Ventspils, Alūksne. Īpaši muzikāla izrādās Ogre, jo no šīs pilsētas nāk visvairāk dalībnieku.

„Konkursa otrajā kārtā žūrija pārsteigumu piedzīvoja vairākkārt: piemēram, viens no piecgadīgajiem ķipariem izvēlējies dziedāt visai sarežģīto dziesmu „Puteklis” no Intara Busuļa repertuāra, un dara to godam. Tāpat amizanti klausīties, kā mazs puisītis dzied Zigmara Liepiņa „Ja tu man esi” – katrā ziņā, repertuārs būs raibs kā dzeņa vēders. Skanēs gan latviešu tautasdziesmas, gan visu paaudžu latviešu komponistu oriģināldziesmas, kas stāsta par visu, kas mums svarīgs - pirmajām mīlestības jūtām, vilšanos, priekiem un bēdām. Nepārspēts konkursa dalībnieku mīlulis ir Raimonds Pauls: viņa dziesmas šajā konkursā pārstāvētas visvairāk,” aizrautīgi stāsta viena no konkursa „Balss pavēlnieks” organizētājām un projekta labais gariņš redaktore Eva Heinsberga. Tieši viņai pieder aizkustinošā eseja par Balss Pavēlnieku, kas klausītāju sirdis uzrunās Ventspilī notiekošajā finālā.

Žūrijas izvirzītie 40 finālisti Ventspilī startēs jauktā secībā – tā, lai ir interesanti, krāšņi, lai emocijas, cita citu papildinot, veidojot aizraujošu muzikālu piedzīvojumu visu vecumu klausītājiem. Konkursu vadīs Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeistars (plašāk pazīstami kā Valters un Kaža) kopā ar Līvu Bondari.

Konkursa noslēgumā, kad laureāti jau būs zināmi, visi konkursa dalībnieki kopā ar skatītājiem vienosies kopīgā fināla dziesmā „Mēs esam nošu līnijas”, kurai mūziku komponējis Jānis Strazds, bet vārdu autors ir Guntars Račs. Skatītāji jau šobrīd var sākt mācīties gan dziesmas melodiju, gan vārdus: tie pieejami LTV1 mājas lapā www.ltv1.lv. Starp citu, šajā brīdī būs jau skaidrs, kā Jāņa Strazda dziesmai „Snow in July” Kristīnas Zaharovas sniegumā būs klājies dienu iepriekš notikušajā Eirodziesmas 2010 finālā...  

Visiem četriem uzvarētājiem Latvijas Televīzija dāvās oriģinālus, visā pasaulē unikālus mākslas darbus: stikla mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotos ģerboņus, kas tiks labākajiem solistiem, bet labākās grupas savā īpašumā saņems greznu stikla zizli.

Otra ekskluzīvā balva visiem uzvarētājiem būs īpaša fotosesija studijā „Imagine”.

LTV1 ēterā konkursa norisi varēs vērot 7. un 14. martā.

Savukārt visus, kas 28. februārī vēlēsies klātienē vērot konkursu „Balss pavēlnieks”, aicinām iegādāties biļetes Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un arī internetā.

Konkursa “Balss pavēlnieks” sadarbības partneris - Ventspils pašvaldības SIA „Kurzemes Filharmonija”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV