Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Apbalvoti mazākie „Balss pavēlnieki”

Ieviņa Ancena, 08.03.2010. 13:28

Bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa „Balss pavēlnieks” finālā, vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem, par šī gada uzvarētāju solistu kategorijā kļuva Roberta Kumsāre no Rīgas (skolotāja Igeta Gaiķe), kas izpildīja dziesmu “Meža cūka”. Savukārt vokālo ansambļu kategorijā par Balss pavēlniekiem kļuva vokālais ansamblis “POPPY” no Rīgas (skolotāja Gunta Stade), kuri izpildīja dziesmu “Vilcieniņš”.
Apbalvoti mazākie „Balss pavēlnieki”

LTV bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa „Balss pavēlnieks” fināla 1. daļa, kurā piedalījās 10 solisti un 10 vokālie ansambļi vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem, LTV 1. kanālā bija redzama svētdien, 7. martā, plkst. 18.40.

Robertai Kumsārei kā labākajai solistei Latvijas Televīzija balvā dāvāja oriģinālu mākslas darbu – mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotu stikla ģerboni, bet ansamblis “POPPY” kā labākā vokālā grupa saņēma mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotu greznu stikla zizli. Savukārt otra dāvana abu kategoriju uzvarētājiem ir īpaša foto sesija studijā „Imagine”, kur tapušās bildes palīdzēs mazajiem māksliniekiem tālākās karjeras veidošana.

Konkursā „Balss pavēlnieks”, kura fināls Ventspils teātra namā „Jūras vārti” norisinājās 28. februārī, piedalījās Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solisti divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem. Abu vecuma grupu finālos bija dziedātāji no visas Latvijas, tostarp no tādiem visai tāliem reģioniem kā - Līvāni, Daugavpils, Ludza, Ventspils, Alūksne. Īpaši muzikāla izrādījās Ogre, jo no šīs pilsētas nāca visvairāk dalībnieku.

Konkursa otrā daļa, kurā piedalīsies solisti un vokālie ansambļi vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem, LTV 1. kanāla ēterā būs šīs nedēļas nogalē - svētdien, 14. martā, plkst. 18.40. Jaunie talanti uzstāsies šādā secībā:

1.“TEV UN MAN”/ Liepāja/ - “ Kādā brīnišķā dienā”
2.IEVA GUDAŅECA /Bauska/ – “Es tev teikšu tā”
3.“SALLIJA UN BAIBA”/Priekule/ - “Mēs lūgsim”
4.KINTIJA LIEPIŅA /Ogre/ – “Maziņš papagailis”
5.“NIANSE” /Ozolnieki/ - “Paparaci”
6.ŠARLOTE LĒNMANE /Rīga/ – “Dziesma pustumsā” skolotāja Līva Bondare
7.“THE SOUND” /Jelgava/ - “Tik balti”
8.JURĢIS SILIŅŠ /Ogre/ – “Vienkārša padarīšan’”
9.“RĪGAS AKMENTIŅI” /Rīga/ - “Riču, raču”
10.KRISTA LAPIŅA /Mārupe/ – “Vējš aiziet raudādams”
11.“ĶĒNIŅDĒLI” /Ogre/ - “Vēja brāļi”
12.ANNA ZĀLĪTE /Ventspils/ – “Klauns”
13.“PEKŠŅI” /Valmiera/ - “Iešķiebt vējam”
14.IRĒNA BROKA Ludza/ – “Vēstule”
15.“RONDINO” /Rīga/ - “Dziesma blaktij”
16.JĀNIS NARKEVICS /Ezere, Saldus novads/ – “Vējā”
17.“URDAVIŅAS” (Knīpas un knauķi) /Rīga/- “Mirklis”
18.AMANDA BAŠAMKOVA /Alūksne/ – “Bitīt’ matos”
19.REINIS REIMANIS /Ventspils/– “Par viņiem un par mums”
20.“JŪRAS AKMENTIŅI” /Ventspils/ - “Mēs jau sen to bijām pelnījuši”

Vērtējot priekšnesumus, žūrija ņēma vērā gan muzikālā priekšnesuma intonatīvo skanējumu, gan teksta un skatuves iestudējuma atbilstību izpildītāju vecumam, daudzbalsības kvalitāti (vokālajām grupām) un dziesmas sarežģītības pakāpi, kopējo skatuvisko tēlu un priekšnesuma māksliniecisko kvalitāti - tērpus, horeogrāfiju, atraktivitāti, dabiskumu. Tādejādi konkursa žūrijai darbs bija ārkārtīgi grūts, jo visi mazie mākslinieki bija no sirds centušies.

LTV bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursam dots zīmīgs nosaukums - „Balss pavēlnieks”, tādējādi uzsverot konkursa būtību: cilvēks var piedzimt ar labu balsi, bet tās izkopšanai nepieciešams smags darbs, prasmīgs skolotājs un milzīga uzņēmība - tikai tā iespējams kļūt par savas Balss Pavēlnieku.

Konkursa finālu vadīja mūziķi, kas paši jau agri ir sākuši savu muzikālo karjeru – Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeistars (plašāk pazīstami kā Valters un Kaža) kopā ar Līvu Bondari.

Konkursa “Balss pavēlnieks” sadarbības partneris - Ventspils teātra nams “Jūras vārti”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV