Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Apbalvoti lielākie „Balss pavēlnieki”

Ieviņa Ancena, 15.03.2010. 12:14

Svētdien, 14. martā, noskaidrojās konkursa "Balss pavēlnieks" uzvarētāji vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem. Par šīgada konkursa uzvarētāju solistu kategorijā kļuvusi Šarlote Lēnmane no Rīgas ar dziesmu “Dziesma pustumsā” (skolotāja Līva Bondare). Savukārt vokālo ansambļu grupā uzvarētāja titulu izcīnījis ansamblis „Jūras akmentiņi” no Ventspils ar dziesmu „Mēs jau sen to bijām pelnījuši" (skolotāja Lūcija Boitmane).
Apbalvoti lielākie „Balss pavēlnieki”

Šarlotei Lēnmanei kā labākajai solistei Latvijas Televīzija balvā dāvāja oriģinālu mākslas darbu – mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotu stikla ģerboni, bet ansamblis “Jūras akmentiņi” saņēma mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotu greznu stikla zizli.

Savukārt otra dāvana abu kategoriju uzvarētājiem ir īpaša foto sesija studijā „Imagine”, kur tapušās bildes palīdzēs jaunajiem māksliniekiem tālākās karjeras veidošana.

LTV rīkotajā bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursā „Balss pavēlnieks”, kura fināls Ventspils teātra namā „Jūras vārti” norisinājās 28. februārī, piedalījās Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solisti divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem. Abu vecuma grupu finālos bija dziedātāji no visas Latvijas.

Atgādinām, ka pirms nedēļas - svētdien, 7. martā, noskaidrojās uzvarētāji vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem: par labāko solisti kļuva Roberta Kumsāre no Rīgas, bet labākās vokālās grupas godu izcīnīja ansamblis „Poppy” no Rīgas.

Vērtējot priekšnesumus, žūrija ņēma vērā gan muzikālā priekšnesuma intonatīvo skanējumu, gan teksta un skatuves iestudējuma atbilstību izpildītāju vecumam, daudzbalsības kvalitāti (vokālajām grupām) un dziesmas sarežģītības pakāpi, kopējo skatuvisko tēlu un priekšnesuma māksliniecisko kvalitāti - tērpus, horeogrāfiju, atraktivitāti, dabiskumu. Tādējādi konkursa žūrijai darbs bija ļoti grūts, jo visi mazie mākslinieki bija no sirds centušies.

Konkursa “Balss pavēlnieks” sadarbības partneris - Ventspils teātra nams “Jūras vārti”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV