Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Gruzija atgriežas Eirovīzijā ar Sofia Nizharadze

Guna Caune, 27.04.2010. 12:02 | komentāri (1)

Sofia Nizharadze ar savu dziesmu “Shine" pārstāvēs Gruziju 55. Eirovīzijas dziesmu konkursā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo.
Gruzija atgriežas Eirovīzijā ar Sofia Nizharadze

 

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls, kurā piedalīsies 39 valstu pārstāvji, notiks no 25. līdz 27.maijam un fināls notiks 29. maijā. Jaunā mūziķe Sofia Nizharadze, kura ir ļoti pārliecinoša ar savu spēcīgo balsi, piedalīsies ar 16. kārtas numuru otrajā pusfinālā 27.maijā. 

Dziesmas “Shine” autori komponisti Christian Leuzzi, kas ir strādājusi ar Celine Dion, kad viņa piedalījās Eirovīzijas konkursā, Hanne Sorvaag, kas ir vairāku Eirovīzijas konkursa dziesmu autore un Harry Sommerdahl, kurš ir strādājis ar tādiem izciliem māksliniekiem kā Scorpions, Meatloaf, Paul Stanley un Lindsay Lohan. Minētie komponisti ir Grammy balvas ieguvēji. 

Sofia, kas popularitāti ir guvusi ar pašas radītām dziesmām un veiksmīgām uzvarām mūzikas industrijā, ir arī izpelnījusies ievērību ar savām ģimenes saknēm un dzīves stāstu. Viņai ir ciešas saites ar turku kultūru, jo viņas vecāmāte ir turciete. Ar ģimenes atbalstu Sofia savu karjeru mūzikā sāka jau bērnībā. Ar izcilību viņa absolvēja Tbilisi Valsts Konservatorijas Mūzikas Akadēmiju, kur apguva klavierspēli un dziedāšanu. Pēc tam viņa savu izglītību turpināja Krievijas Teātra Mākslas Akadēmijā (GITIS) un Krievijas Mūzikas Akadēmijā (GNESINY). Viņai ir spēlējusi galvenās lomas daudzos mūziklos, ieskaitot „Romeo and Juliette” un “The Wedding of the Jays”. Sofia ir ierakstījusi arī duetu ar pasaules slaveno dziedātāju Jose Carreras un mūzikas kritiķi viņu ir nodēvējuši par Gruzijas Celine Dion. 

Sakarā ar Krievijas un Gruzijas karu 2008.gada augustā, Sofia pārtrauca savu karjeru Krievijā un atgriezās Gruzijā atbalstīt savu valsti. Ticot, ka viņa varēs pārstāvēt savu valsti Oslo tik labi, cik vien spēs, Sofia teica: „Es domāju, ka Eirovīzijas konkurss ir vissvarīgākā mūzikas organizācija Eiropā, un tā tuvina valstis vienu otrai, apvienojot dažādas kultūras. Kā cilvēks, kurš ir pieredzējis karu, es ļoti priecājos izjust draudzīgo un miera pilno sajūtu, ko rada mūzika. Es ļoti lepojos, ka pārstāvu Gruziju un varu nest tās vārdu pasaulē. Mēs esam ļoti spēcīga komanda, kas strādā radošā un priecīgā atmosfērā. Es vēlos pateikties Gruzijas valdībai un cilvēkiem, kas mani nekad nav atstājuši vienu un vienmēr ir palīdzējuši.”

www.worldofsofia.com

www.youtube.com/watch?v=Z3nxhVyB5OM

www.twitter.com/sofianizharadze

www.facebook.com/nizharadzesofia

www.myspace.com/sofianizharadze

 

Sofia Nizharadze Biogrāfija:

Pēc veiksmīgas uzstāšanās 5 gadu vecumā, Sofia sāka sadarbību ar Jansugh Kakhidze, kas ir vadošais komponists Gruzijas kino industrijā.

Ar izcilību viņa absolvēja Tbilisi Valsts Konservatorijas Mūzikas Akadēmiju, kur apguva klavierspēli un dziedāšanu. Pēc tam viņa savu izglītību turpināja Krievijas Teātra Mākslas Akadēmijā (GITIS) un Krievijas Mūzikas Akadēmijā (GNESINY). Pēc izglītības iegūšanas viņa pievienojās bērnu mūzikas studijai un kā vadošā dziedātāja piedalījās dažādos šovos un TV projektos. 

Īsā laikā viņas popularitāte pārsniedza valsts robežas un viņu aicināja piedalīties svarīgos starptautiskos TV šovos, galvenokārt Francijā. Viņai ir spēlējusi galvenās lomas daudzos mūziklos, ieskaitot ”Romeo and Juliette” un “The Wedding of the Jays”. 2010. gadā duetā ar pasaules slaveno dziedātāju Jose Carreras Sofia ierakstīja dziesmu “Tonight” no mūzikla “West Side Story”.

Sofija ir dzimusi Tbilisi un profesionālo mūzikas karjeru turpināja Krievijā. Sakarā ar Krievijas un Gruzijas karu 2008.gada augustā, Sofia pārtrauca savu karjeru Krievijā un atgriezās Gruzijā atbalstīt savu valsti. 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV