Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aisha neiekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

EasyGet.lv, 26.05.2010. 09:19 | komentāri (1)

Vakar, 25. maijā, Norvēģijas galvaspilsētā Oslo sākās starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā starp pirmajiem pusfināla dalībniekiem bija arī Latvijas pārstāve Aisha jeb Aija Andrejeva. Diemžēl Aishas dziedātā "What for?" nekvalificējās lielajam Eirovīzijas finālam.
Aisha neiekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Aisha Eirovīzijā piedalījās ar dziesmu "What for?", kurai mūzikas autors ir komponists Jānis Lūsēns, bet dziesmas teksta autors -  dzejnieks Guntars Račs. Latvijas dalībniece pirmajā pusfinālā startēja ar sesto kārtas numuru.

Finālā iekļuva Bosnijas-Hercegovinas, Moldovas, Krievijas, Grieķijas, Portugāles, Baltkrievijas, Serbijas, Beļģijas, Albānijas un Islandes pārstāvju dziesmas.

Konkursa fināls notiks 29.maijā, un tas būs skatāms Latvijas Televīzijas 1.kanālā plkst.22. Pirms tam, 27.maijā, notiks otrais pusfināls. Tajā startēs 17 dziesmas, no kurām desmit kvalificēsies finālam.

Saskaņā ar konkursa organizatoru lēmumu šogad mainīti balsošanas nosacījumi. Skatītāju balsojums sākas jau pirms pirmās dziesmas un noslēdzas 15 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Turklāt balsojuma rezultātu veido televīzijas skatītāju un žūrijas balsojums. Balsot varēs gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību.

Atgādinām, ka arī pagājušogad Latvijas pārstāvis Intars Busulis neiekļuva Eirovīzijas finālā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV