Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas Televīzijā sākas Eirovīzijas laiks

Ieviņa Ancena, 14.05.2010. 21:04

Jau sestdien, 15. maijā, plkst. 12:15 ar nacionālās aviokompānijas „airBaltic” reisu no lidostas "Rīga" uz šīgada Eirovīzijas starptautiskā fināla norises vietu – Norvēģijas galvaspilsētu Oslo – dosies Latvijas delegācija.
Latvijas Televīzijā sākas Eirovīzijas laiks

Galerijas:

Cilvēku skaita ziņā šī būs mazākā delegācija kopš Latvijas Televīzijas iesaistīšanās Eirovīzijas konkursā: to veidos AISHA, viņu pavadošās dziedātājas - Rīgas Gospelkora dalībnieces: mūziķe Raili Orrava, Katrīna Cīrule, Madara Kačoreka un Lāsma Ivansone, bet Latvijas Televīziju tajā pārstāvēs Eirovīzijas nacionālās atlases vadītāja Iveta Lepeško un LTV režisore Zita Kaminska. Uz AISHAI liktenīgo pusfinālu ieradīsies arī dziesmas teksta autors Guntars Račs.

Eirovīzijai – 55. jubileja

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks jau 55. reizi. 25. maijā norisināsies 1. pusfināls, 27. maijā - 2. pusfināls, bet izšķirošais fināls notiks sestdien, 29. maijā. Katrā pusfinālā startēs 17 dziesmas, no kurām 10 kvalificēsies finālam.

Priekšnesums - citāds

AISHA ar Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu „What For?” uzstāsies 1. pusfinālā. Viņas priekšnesumam būs gan citi skatuves tērpi, gan cita koncepcija: tērpu idejas autore ir Tatjana Vlasova, bet skatuves priekšnesumu veidojusi Ruta Madaraja-Veisa.

Tiešraides un balsošana


Visus koncertus tiešraidē pārraidīs LTV1, bet Latvijas iedzīvotāji par savu favorītu varēs balsot 1. pusfinālā (tad, kad uzstāsies AISHA) un finālā, pirms kura LTV1 ēterā būs speciālizlaidums „Latvija – turam īkšķus!” Tajā tiks vēstīts par Latvijas delegācijas piedzīvojumiem konkursa norises vietā, aizraujošākajiem mirkļiem un dalībnieku emocijām.

Saskaņā ar konkursa organizatoru lēmumu, šogad mainīti balsošanas nosacījumi. Balsojums sāksies jau pirms pirmās dziesmas un noslēgsies 15 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Turklāt balsojuma rezultātu veidos TV skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50. Latvijas žūrijas vārdi tiks atklāti pusfināla laikā.

Telefona un īsziņu numuri, kā arī zvana cena tiks publiskota LTV mājas lapā vismaz dienu pirms pirmā pusfināla un izplatīta arī preses paziņojumā.

Translē arī citas valstis


Lai gan šogad Eirovīzijā piedalās 39 valstis, interesanti, ka gan pusfinālus, gan finālu tiešraidēs translēs arī Austrālija, Kazahstāna, Ungārija, Kosova, Jaunzēlande.

Alternatīvais balsojums

LTV atgādina, ka visu 39 valstu dalībnieku dziesmu videoversijas iespējams noskatīties Eirovīzijas mājas lapā www.eirovizija.lv, kur par tām iespējams arī nobalsot!

Izdots singls

Ierakstu kompānija „MicRec” tikko kā klajā laidusi singlu - speciālo CD Maxi singlu "What For?", kuru dziedātāja ņems līdzi, dodoties uz Oslo.

CD Maxi bez dziesmas "What For?" oriģinālās versijas ir iekļauts arī šīs dziesmas "karaoke" variants un dziesmas remiksi, kurus producējusi producentu apvienība Boyza II.

Kā ekskluzīvs papildmateriāls šim CD singlam pievienotas divas dziesmas: Raimonda Paula un amerikāņu dzejnieka Gordona Pogodas un tekstu autoru Guntara Rača sarakstītā dziesma "If This Was Heaven" un pazīstamā Krista Kristofersona dziesma no Dženisas Džoplinas repertuāra "Me And Bobby McGee", ar kuru Aisha veiksmīgi startēja konkursā „Jaunais Vilnis”.

Ekskluzīvs līgums

Pateicoties lielajai starptautiskajai interesei par dziesmu jau pirms Eirovīzijas pusfināla Oslo, kompānijai „MicRec” jeb „Mikrofona ieraksti” izdevies noslēgt līgumu ar pasaules šī brīža lielāko un ietekmīgāko ierakstu kompāniju "Universal Music" par šīs dziesmas un tai, iespējams, sekojošā starptautiskā albuma izplatīšanu pasaulē.

Jau šobrīd dziesma „What For?” pieejama visos populārākajos Mp3 mūzikas portālos Eiropā. Oficiālajā konkursa youtobe.com vietnē to noskatījušies jau vairāk nekā 245 000 skatītāju visā pasaulē.

Jāpiebilst, ka dziesmas "What For?" autori Jānis Lūsēns un Guntars Račs tiesības pārstāvēt šo dziesmu ir nodevuši pasaules šī brīža veiksmīgākajai mūzikas autoru darbu izdevniecībai „EMI Music Publishing”, kas sadarbībā ar „Universal Music” ir uzsākuši dziesmas veicināšanas pasākumus arī citās valstīs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV