Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Skolnieki rada “Joy Division” mūzikas iedvesmotu skaņdarbu

Mārtiņš Zviedris, 21.05.2010. 10:03

Divu skolu audzēkņi Meklesfīldā, Mančesteras piepilsētā, kur dzīvoja un mira grupas “Joy Division” līderis Ians Kērtiss, 30 gadus  kopš post punk ģēnija nāves piemin, kopā ar Mančesteras Ziemeļu kamerorķestri radot “Joy Division” mūzikas iedvesmotu kompozīciju.
Skolnieki rada “Joy Division” mūzikas iedvesmotu skaņdarbu

"”Joy Division” stils ir diezgan vienkāršs. Bērni to var saprast un izmatot elementus, lai tajā pašā tehnikā rakstītu stīgu kvartetam," žurnālam “The Guardian” skaidro mūziķu kolektīva izglītības koordinatore Helēna  Kveila. BBC, nosaukumus neminot, vēsta, ka kompozīcijas pamatā būšot trīs “Joy Division” dziesmas.

“Joy Division” simfonijas, kā, iespējams, šo skaņdarbu sauks, tapšana ir viens no Kērtisa piemiņai veltītajiem notikumiem šovasar Meklesfīldā. Programmā ietilpst arī arhīvu materialu publiskošana, meistardarbnīcas, ekskursijas un koncerti. 

Avots: The Guardian

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV