Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Eirovīzijas tiešraides būs skatāmas arī internetā

Ieviņa Ancena, 25.05.2010. 16:09

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskos pusfinālus un finālu tiešraidē varēs vērot ne tikai LTV1 ēterā, bet arī internetā – mājas lapās www.ltv1.lv un www.eirovizija.lv!
Eirovīzijas tiešraides būs skatāmas arī internetā

Jau šovakar plkst. 22:00 tiešraidē no Oslo „Telenor Arena” sāksies Eirovīzijas 1. pusfināls, kurā ar sesto kārtas numuru uzstāsies Latvijas pārstāve Aisha. Dziesmas šovakar startēs šādā secībā:

1. Moldova (Sunstroke Project & Olia Tira, „Run Away”
2. Krievija (Peter Nalitch & Friends, „Lost And Forgotten”)
3. Igaunija (Malcolm Lincoln, „Siren”)
4. Slovākija (Kristina Pelakova, „Horehronie”)
5. Somija (Kuunkuiskaajat, „Työlki Ellää”)
6. Latvija (Aisha, „What For?”)
7. Serbija (Milan Stanković, „Ovo Je Balkan”)
8. Bosnija un Hercegovina (Vukašin Brajić, „Thunder And Lightning”)
9. Polija (Marcin Mroziński, „Legenda”)
10. Beļģija (Tom Dice, „Me And My Guitar”)
11. Malta (Thea Garrett, „My Dream”)
12. Albānija (Juliana Pasha, „It's All About You”)
13. Grieķija (Giorgos Alkaios & Friends, „OPA”)
14. Portugāle (Filipa Azevedo, „Há Dias Assim”)
15. Maķedonija (Gjoko Taneski, „Jas Ja Imam Silata”)
16. Baltkrievija (3+2, „Butterflies”)
17. Īslande (Hera Björk, „Je Ne Sais Quoi”)

Ceturtdien, 27. maijā, plkst. 22:00 būs skatāms 2. pusfināls. No katra pusfināla finālam kvalificēsies 10 dziesmas.

Izšķirošais fināls notiks sestdien, 29. maijā, tā sākums - plkst. 22:00. Bet pirms tā – no plkst. 21:15 - uz konkursa atmosfēras viļņa skatītājus Latvijā noskaņos speciālizlaidums „Latvija, turam īkšķus!”.

UZMANĪBU!
Latvija var balsot par šovakar notiekošā 1. pusfināla dalībniekiem (protams, izņemot Aishu), kā arī par finālu. Balsot varēs gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību. Balsošanai pa telefonu būs jāzvana uz numuru 905025-XX, kur pēdējie divi cipari ir dziesmas kārtas numurs. Savukārt balsošanai ar īsziņu palīdzību tās būs jāsūta uz numuru 1863, tekstā norādot tikai un vienīgi dalībnieka kārtas numuru. Par balsošanas noteikumiem skatītāji tiks informēti arī raidījuma laikā. Maksa gan par zvanu, gan īsziņu būs Ls 0.30.

Balsojums sāksies jau pirms pirmās dziesmas, bet noslēgsies 15 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Balsojuma rezultātu veidos TV skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50. Latvijas žūrijas vārdi tiks atklāti pusfināla laikā.

LTV atgādina, ka mājas lapā www.eirovizija.lv turpinās alternatīvais balsojums par Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa dziesmām. Par katru no 39 Eirovīzijas dalībvalstu dziesmām iespējams nobalsot vienu reizi dienā. Balsojums noslēgsies fināla dienā - 29. maijā, kad speciālizlaiduma „Latvija, turam īkšķus!” laikā uzzināsim Latvijas interneta lietotāju favorītu.

Tāpat Eirovīzijas mājas lapā lasāma Eirovīzijas dienasgrāmata, bet konkursa dalībnieču gaitām iespējams sekot arī Twitter (@aishaeirovizija!)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV