Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

“The Climbers” izdod debijas albumu

Līga Andžāne, 31.05.2010. 09:02 | komentāri (1)

Šodien klajā nāk britu grupas “The Climbers” debijas albums “The Good Ship”. Piektdien, 16.jūlijā, “The Climbers” atklās programmu uz Positivus festivāla galvenās – TELE2 skatuves.
“The Climbers” izdod debijas albumu

“The Good Ship” ir visnotaļ raibas muzikālās apvienības piecu gadu ilgas beznosacījumu mīlestības auglis, jo “The Climbers” sastāvā apvienojušies mūziķi no iepriekšējā Positivus festivālā redzētajām grupām “The Leisure Society” un “Sons Of Noel And Adrian”, kā arī šā gada festivālā gaidāmajiem “The Miserable Rich”.

“The Climbers” dalībnieki savu filozofiju un radošo procesu raksturo kā līksmu dzīves svinēšana un vēlmi aizbēgt no modernās dzīves peripetijām savā bezrūpīgajā, laimīgajā vietā. Tādēļ albums “The Good Ship” nav tapis pilsētas ierakstu studijās bez logiem, bet ierakstīts virknē idillisku vietu. Tims Vests, viens no grupas galvenajiem dziesmu autoriem, sasēdināja savus domubiedrus autobusā un vadāja pa dažādām brīvdienu mājām Velsā, Devonā, Braitonā un citur, lai kopā baudītu brīvdienu atmosfēru un ļautos radošajam lidojumam.  

Albumam “The Good Ship” piemīt dzīvs un dabisks skanējums. Mūziķi ir skeptiski noskaņoti pret pārlieku nopulētiem, steriliem ierakstiem, tāpēc atsevišķās dziesmās, piemēram, iespējams saklausīt, kā fonā tiek mazgāti trauki. Vecās, čīkstošās lauku mājas, kurās ieraksti tapuši, ļauj skaņai izplesties telpā. Pirmajā ierakstu sesijā, lūkojoties pēc malkas, Tims Vests kādā šķūnītī atrada nodilušu bērnu bungu komplektu. Arī šis savdabīgais instruments devis savu artavu “The Good Ship” tapšanā. „Jau no sākta gala man bija ļoti svarīgi radīt vienotu albumu pretstatā nesavienojamu dziesmu kolekcijai,” atklāj Tims Vests. „Neskatoties uz “The Good Ship” atšķirīgajiem līdzstrādniekiem, manuprāt, mums tas ir izdevies.”

Grupas MySpace lapa: http://www.myspace.com/theclimbers

Positivus festivāls 16. un 17. jūlijā jau ceturto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Biļetes nopērkamas “Biļešu Serviss” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. Pirmās 4000 divu dienu biļetes maksā Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50. Pēc tam divu dienu biļete maksās Ls 33,00. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam 16.jūlijā maksā Ls 19,00; apmeklējumam 17.jūlijā – Ls 25,00. Pieejama arī grupas biļete – pērkot sešas divu dienu biļetes, katra izmaksās Ls 24,50; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 28,00. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja festivālā kopā ar pieaugušo, kam ir derīga festivāla biļete, bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV