Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Toms Jorks aicina mūziķus atteikties no izdevējkompānijām

Mārtiņš Zviedris, 11.06.2010. 13:40

Grupas "Radiohead" līderis Toms Jorks intervijā jaunas Vidusskolas mācību grāmatas autoriem ieteicis jauniem mūziķiem darbus izdot pašiem - bez lielo izdevniecību palīdzības. Jorks paudis pārliecību - pašreizējo industrijas haizivju gals ir „drīzāk mēnešu nekā gadu jautājums", raksta The London Evening Standard. "Es teiktu - nesaistiet sevi pie grimstoša kuģa , jo - ticiet man - tas patiesi grimst," uzsvēra Jorks.
Toms Jorks aicina mūziķus atteikties no izdevējkompānijām

Pēc sešu albumu izdošanas "Radiohead" šā gadsimta sākumā nenoslēdza jaunu līgumu ar EMI. Jaunāko ierakstu "In Rainbows grupa", kā zināms, publicēja internetā, un darbs bija pieejams par neobligātu samaksu - pēc klausītāju ieskatiem. Taustāmā – kompaktdiska - formā "In Rainbows" dienasgaismu vēlāk ieraudzīja Deivam Metjūzam piederošā Ato Records atzara TBD paspārnē. Grupa atzīst, ka, iegūstot albumu pēc principa maksājiet, cik varat, vairums ļaužu izvēlējās nemaksāt neko. Tāpēc pārsteidzošs ir secinājums: pirms "In Rainbows" izdošanas kompaktdiskos grupa ar to jau bija nopelnījusi vairāk nekā līdz šim ar pēdējo EMI klajā laisto "Radiohead" studijas darbu "Hail To The Thief".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV