Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

"Triānas parks" sniedz lielkoncertu Spīķeru koncertzālē

Elīna Gulbe, 14.06.2010. 11:11

11. jūnija vakarā Spīkeru koncertzāli ar savu pirmo lielkoncertu pieskandināja grupa „Triānas parks". Nopietnais pasākums daļēji par godu pavisam svaigajam debijas albumam „EnterTainment Triana Park", tāpēc koncertu savā ziņā varētu uztvert kā atskaiti par paveikto.
"Triānas parks" sniedz lielkoncertu Spīķeru koncertzālē

Galerijas:

Šķiet, pirmais, kas cilvēkiem nāk prātā, izdzirdot vārdu savienojumu „Triānas parks", ir viņu lieliskie un pārdomātie šovi Latvijas Eirovīzijas finālos, tāpēc, domājams, koncerta apmeklētāji grandiozu performanci cerēja izbaudīt arī šoreiz.

Pirmais pārsteigums daļu no apmeklētājiem sagaidīja jau pie ieejas, kur laicīgākie saņēma dāvanā karti ceļam uz Triānas parku – grupas albumu. Turklāt vakara noslēgumā tas labi noderēja, ja izdevās saskrieties ar kādu no pasākuma vaininiekiem, jo uz kā gan vislabāk iegūt grupas dalībnieku autogrāfus, ja ne uz „EnterTainment Triana Park", kurš vēlāk ne vienu reizi vien griezīsies disku atskaņotājā.

Kad visi viesi sanākuši, kas prasa ne mazums laika, koncerts var sākties! Krīt priekškars un, skanot spēcīgam muzikālam ievadam, uz skatuves parādās grupas soliste Agnese Rakovska, un durvis uz Triānas parku ir vaļā! Kā ierasts, īpaši ir padomāts par skatuves tērpiem, kurus Agnese koncerta laikā pat vairakkārt nomaina. Varētu piekrist, ka eklektika raksturo viņu stilu ne tikai muzikāli, bet arī vizuāli, kam par iemeslu ir jauno Latvijas dizaineru ieguldījums. Bet šoreiz, kā jau lielkoncertam pienākas, ne tikai tērpi ir tie, kas rada atbilstošu noskaņu. Šim nolūkam labi strādā arī skatuves gaismas un video projekcijas.

Šovs, kas tiek rādīts uz skatuves, ir pārdomāts un vizuāli, kā arī skaņas ziņā brīžiem varētu konkurēt ar pasaules līmeņa māksliniekiem, turklāt padomāts pat par dažādām tematiskajām koncerta daļām. Tas neliez Spīķeru koncertzāles mājīgās telpām un atmosfērai, kas valda starp skatītājiem, radīt šķietami tuvas attiecības ar mūziķiem uz skatuves. Brīžiem šķiet, ka visi esam sanākuši uz draugu ballīti.

Muzikāli pasākums ir tik pat košs kā pats debijas albums - triānieši spēj būt gan smeldzīgi skumji, gan atraktīvi un eksplozīvi. Tieši šī dažādība padara viņus īpašus. Izskan gan Eirovīzijas finālos dzirdētie gabali, gan šis tas, kas nav atradis vietu debijas diskā. Viss perfekti nostrādāts, un darbība uz skatuves norit uz pilnu klapi! Šķiet gan nedaudz dīvaini, ka koncerta vidū izskan dziesma „Nakts tramvajs", kas līdz ar dziesmas video versijas projekciju aiznes klausītājus uz tām sajūtām, kas rodas, ar pēdējo tramvaju dodoties mājās... Tomēr vakars vēl nav galā un pilsētas sabiedriskais transports pagaidīs līdz pasākuma viesu mājās vizināšanai.

Par vakara kulmināciju kļūst šī gada Eirovīzijas dziesmas „Diamond Lullaby" šovs, jo šoreiz grandiozo uzstāšanos, kas iepriekš bija vērojama Ventspilī gada sākumā, bija iespēja skatīt pavisam tuvu! Vērojot ko tik iespaidīgu, patiešām aizraujas elpa! Koncerta beigās, kā jau vienmēr atvadoties, tiek spēlēta dziesma, kuru varētu nosaukt par „Triānas parka" debiju – „Bye bye". Turklāt šī dziesma izskan divas reizes. Pirmo – jau ierastās skaņās, otro – pavisam brīvā un nepiespiestā atmosfērā. Kā allaž, nākas secināt, ka latviešu publika iekustās tikai līdz ar pēdējām dziesmām, un tā nu galu galā lielkoncerts pavisam pārvēršas par mājas ballīti ar kaismīgām dejām uz un pie skatuves.

Uz tikšanos Triānas parkā!

Foto: Kārlis Bergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV