Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Duetu "The Do" iesildīs Triānas parks un Eskimo

EasyGet.lv, 18.04.2012. 10:27

Svētdien, 22. aprīlī, koncertzālē Palladium Rīga viesosies franču multi-instrumentālais duets "The Do", kuru iesildīs ekstravagantais "Triānas Parks" un jaunā indie-disko grupa Eskimo. Biļetes joprojām pieejamas visās Biļešu serviss kasēs un internetā.
Duetu "The Do" iesildīs Triānas parks un Eskimo

Triānas Parks ir viena no pēdējā laika ekstravagantākajām Latvijas grupām, kas plašākai sabiedrības daļai ir pazīstama pēc saviem neordinārajiem šoviem „Eirovīzijas" valsts nacionālajos finālos ar dziesmām „Bye Bye" un „Call me any time you need a problem", "Diamond Lullaby" un "Upside Down", kad pie TV ekrāniem sēdās arī paši lielākie šī konkursa skeptiķi. Triānas Parks ir uzstājušies lielākajā Baltijas festivālā - Positivus, kā arī paspējuši pabūt ar koncertiem Anglijā, Turcijā , Francijā, Lietuvā un citās valstīs, kā arī jau ir kāpusi uz Palladium skatuves. Šobrīd grupa strādā pie sava otrā mūzikas albuma.

Projekts Eskimo tika izveidots 2010.gadā, kad četri mūziķi no Rīgas nolēma apvienot savu dažādo mūzikālo pieredzi, lai radītu kaut ko priekš sevis iepriekš nebijušu - „indie electro pop" stilā ieturētu mūziku.
Sintētiskus, ritmiskus elektroniskos instrumentus papildinot ar dzīvām, atmosfēriskām ģitārām un trauslu, meitenisku vokālu tiek radīta mūzika ar niansētu un kontrastiem bagātu noskaņu spēli, ko var salīdzināt ar aukstu, kūstošu saldējumu karstā vasarā. Šī mūzika atsauc atmiņā bērnību ar tās īpašo garšu un nepieradināto naivitāti. Eskimo pērn sniedza koncertu vienā no Positivus pre-party, kas notika Ķīpsalā un šogad Eskimo kāps uz I Love You skatuves Positivus festivālā, un gatavojas izlaist savu pirmo EP.

Duetā The Do muzicē Francijā dzimusī somu izcelsmes dziedātāja Olīvija Merilahtī (Olivia Merilahti) un francūzis, multi – instrumentālists Dens Levijs (Dan Levy). 2008. gadā iznāca viņu pirmais kopīgais albums „A Mouthful", kas uzreiz kļuva par pārdotāko albumu Francijā.

Viņi pirmo reizi satikās 2005. gadā, kad sadarbojās dažādu filmu un baleta partitūru mūzikas komponēšanā, taču kopā muzicēt viņi sāka tikai 2007. gadā.

Pagājušā gada pavasarī The Do izdeva savu otro un pagaidām pēdējo studijas albumu ar nosaukumu „Both Ways Open Jaw", kam iedvesmu guva no garām pastaigām mežā, sirreālā Japāņu kino, The Dead Weather un Stīva Reiha (Steve Reich). Olīvijas un Dena kopīgi komponēts, ierakstīts, aranžēts un miksēts, The Do otrais albums ir pirmatnēju ritmu un moderna popa sajaukums, ko papildina Olīvijas mistiskā balss.

Biļetes uz The Do koncertu 22. aprīlī koncertzālē Palladium Rīga nopērkamas Biļešu Serviss tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv.Biļešu cena būs Ls 13.
Ieeja koncertzālē no 19:00

Vairāk informācijas:
www.palladium.lv
http://thedomusic.com/
www.trianasparks.lv/
www.draugiem.lv/eskimo/

Tuvākie Palladium koncerti:

20. aprīlī Tuborg Green Spring tūre
22. aprīlī The Do
1. maijā Pērkons
11. maijā Knife Party
18. maijā bū-š
16. jūnijā Tiger Lillies
20. jūnijā Mastodon

Foto: Duets "The Do". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV