Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Spožas taures un defilē – iepazīsti pūtēju orķestri!

Maija Treile, 24.06.2010. 22:28

Trešdien, 30. jūnijā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Pils laukumā 2) pasākumā Iepazīsti pūtēju orķestri! varēs uzzināt vairāk par pūtēju orķestra instrumentu spēli un vadību, pūtēju orķestru vēsturi Latvijā, kā arī dzirdēt skaņdarbus no šī gada Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pūtēju orķestru repertuāra.

Pasākumā uzstāsies viens no Latvijas labākajiem skolēnu pūtēju orķestriem – Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris Intermezzo (diriģenti Valdis Lastovskis un Māris Visendorfs). Sarunā par spēlēšanu orķestrī piedalīsies VISC pārstāvis Egils Šķetris, kurš šajos skolēnu dziesmu un deju svētkos vada instrumentālās mūzikas koncertu darba grupu.

Kā skan dažādi pūšaminstrumenti? Kas ir defilē un tamburmažors? Kad Latvijā dibināts pirmais pūtēju orķestris? Kopš kura gada Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalās skolēnu pūtēju orķestri, un kādos svētku pasākumos tie piedalīsies šogad? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes noskaidrosim pasākumā.

Pasākums notiks izstādes Lielie mazie dziesmu svētki ietvaros, sarīkojumu vadīs Rakstniecības un mūzikas muzeja projektu kuratore Ligita Ašme.

Vasaras sezonā pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru otro trešdienu plkst. 17:30.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu Lielie mazie dziesmu svētki un Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).

Papildu informācija:
Maija Treile
Rakstniecības un mūzikas muzeja mājas lapas redaktore
67227782, 29631741
maija.treile@rmm.lv
www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV