Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ainars Virga ieraksta veltījumu Jānim Grodumam

Guntars Račs, 02.11.2010. 11:12

Leģendārās latviešu rokgrupas "Līvi" ne mazāk leģendārais basģitārists, dziedātājs un daudzu dziesmu autors Jānis Grodums 2009.gadā sāka darbu pie savas jaunās dziesmas "Nezāles neiznīkst", kuras pamatā ir pēc Jāņa lūguma rakstītais Guntara Rača dziesmas teksts. Bija tapuši jau vairāki ideju uzmetumi un tekstā izdarītas pāris korekcijas, taču dziesma tā arī netika pabeigta, līdz 2010.gada 15.jūnijā Jānis pameta šo pasauli, tā arī nevienam ne reizes šo dziesmu nenospēlējis un neatstājis ne nošu, ne melodijas pierakstus.
Ainars Virga ieraksta veltījumu Jānim Grodumam

Pēc Jāņa aiziešanas šo darbu pabeigt apņēmās grupas "Līvi" līderis un Jāņa draugs Ainars Virga, kurš labi pārzina Groduma dziesmu rakstīšanas manieri. Mēs varam tikai zīlēt, vai Groduma versija būtu bijusi tāda, kādu to paveicis Ainars, taču nenoliedzami, ka jaunradītā dziesma atsauc atmiņā tādas "Līvu" klasiskās kompozīcijas, kā "Bailes par ziņģi", "Ziņģe par bailēm", "Piedod man" un citas.

Dziesmas ierakstā Ainars pieaicinājis arī savu agrākos kolēģus no "Līviem" - bundzinieku Vilni Krieviņu un ģitāristu Tomasu Kleinu, kurš iespēlējis dziesmas ģitāras solo partiju. Dziesmas ieraksts daļēji veikts FM Studio Liepājā kopā ar skaņu režisoru Egilu Mežu un pabeigts Rīgā, Mārtiņa Burkevica studijā.

Ainars Virga koemntē: ""Nezāles neiznīkst" ir vecs Groģa teiciens un viņam radās ideja, ka vajadzētu tādu dziesmu. Tad radās dzejolis, bet neviens no viņa draugiem tā arī nav dzirdējis viņa versiju šiem vārdiem. Tāpēc es, ieklausoties savās sirds sajūtās un domājot par to, kā mēs to būtu ar viņu kopā darījuši, radīju savu versiju. Ja kāds gaidīja balādi, tad veltīgi. Šī nav gaudu dziesma, šis ir rokenrols, kā es to jūtu. "

Dziesma šodien piedzīvo savu pirmatskaņojumu daudzās Latvijas radiostacijās.

Dziesmas Mp3 ir pieejams portālā Doremi.lv

Foto: Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV