Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Diseldorfā Latvija startēs otrajā pusfinālā

Mārtiņš Pučka, 18.01.2011. 13:30

Vakar, 17. janvārī, Vācijas pilsētā Diseldorfā notika 2011. gada Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pusfinālu sadalījumu izloze. Tā noskaidrojusi, ka Latvija uzstāsies otrajā pusfinālā - 12. maijā.
Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Diseldorfā Latvija startēs otrajā pusfinālā

Izlozes rezultātā Latvija konkurēs ar Nīderlandi, Bosniju un Hercegovinu, Ukrainu, Kipru, Austriju, Zviedriju, Moldovu, Beļģiju, Slovākiju, Izraēlu, Maķedoniju, Dāniju, Baltkrieviju, Bulgāriju, Igauniju, Rumāniju, Slovēniju un Īriju.

Savukārt pirmajā pusfinālā, kas notiks 10. maijā, piedalīsies Albānija, Somija, Armēnija, Šveice, Norvēģija, Gruzija, Turcija, Serbija, Krievija, Polija, Horvātija, Azerbaidžāna, Lietuva, Ungārija, Malta, Sanmarīno, Islande, Grieķija un Portugāle.

T.s. "Lielā četrinieka" valstis (Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija) un konkursa organizētājvalsts automātiski kvalificējas finālam. 2011. gada konkursā Vācija ir gan "lielā četrinieka" valsts, gan organizētājvalsts. Turklāt jāatgādina, ka 2010. gada 30. decembrī "Lielais četrinieks" kļuva par "Lielo piecinieku", jo arī Itālija pievienojusies valstīm, kuras automātiski kvalificējas finālam.

Līdz ar to izlozes kārtībā arī noskaidrots, kurus pusfinālus translēs un arī balsos „Lielais piecinieks": 12. maijā balsošanas tiesības būs Itālijai, Vācijai un Francijai, bet 10. maijā - Lielbritānijai un Spānijai.

2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks 14. maijā Diseldorfas arēnā „Esprit".

Savukārt Latvijā strauji tuvojas Nacionālās atlases pusfināli. Pirmais no tiem LTV1 ēterā risināsies jau 5. februārī, otrais - 12. februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta – 19. februārī, bet Nacionālās atlases fināls - 26. februārī LTV1 tiešraidē no Ventspils teātra nama „Jūras vārti".

Jau nākamnedēļ sāksies dziesmu pusfināla ieraksti, par ko Latvijas Televīzija informēs atsevišķi. Bet jau šobrīd visas 20 pusfinālā iekļuvušās dziesmas iespējams noklausīties Eirovīzijas mājas lapā www.eirovizija.lv.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV