Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Foto: "Goran Gora and The Yrs" koncertē Sapņu fabrikā

Aiga Leitholde, 20.01.2011. 12:20

Trešdien, 19.janvārī, Sapņu fabrikā ar lielkoncertu uzstājās Goran Gora un grupa „The YRS". Klausītājus noskaņās ievadīja igauņu grupa „Ewert and the Two Dragons".  
Foto: "Goran Gora and The Yrs" koncertē Sapņu fabrikā

Galerijas:

Aizvadītā gada maijā Goran Gora prezentēja savu otro albumu „MYSTYRYS YRS", kas vēlāk tika ieskandināts gan koncertā Spīķeru koncertzālē, gan Positivus festivālā. Taču mūzikas ierakstam ir vajadzīgs arī neliels klusuma brīdis, lai tas no jauna varētu ieskanēties, atklājot vēl nepamanītas nianses. Un koncerts ir pietiekami motivējošs iegansts!

Sapņu fabrikā Goran Gora nospēlēja 18 dziesmas - gandrīz visu „MYSTYRYS YRS", bet netika aizmirsta arī „JetLag" radošā artava. Interesanti, ka koncerta skatuve neaprobežojās tikai ar ierasti skatītāju priekšā esošajā taisnstūra paaugstinājumu. „Your tired Soul" tika izpildīta uz skatuves labajā sānā esošā balkona, bet „Prodigy" uz kreisās sānā - balkonā virs bārmeņu galvām. Pārvietošanās telpā savu uzdevumu attaisnoja. Goran Gora dziesmās mūzika un vārdi ir vienlīdz svarīgās pozīcijās, vietas maiņa palīdzēja saklausīt dziesmas stāstu savādāk.

Arī pats Goran Gora atklāja, koncerts esot par „lietu dabu" – tās notiek, un tev atliek piemēroties, jābūt gatavam reaģēt arī tad, kad digitālie instrumenti sāk dzīvot savu dzīvi kā tas notika dziesmā „The List". Mūziķis ieturēja pauzi, pasmaidīja un, klausītāju atbalstīts, turpināja dziedāt. Mazais „negadījums" uz skatuves pozitīvi atbrīvoja klātesošos. Koncerta raitā plūduma nozīmīga sastāvdaļa bija labi pārdomātā apgaismošana, ar kuras palīdzību tika apslēptas darbības, kas klausītājiem nav jāredz, piemēram, instrumentu maiņa un skaņošana starp dziesmām. Gaismas, protams, bija arī lielisks dekoratīvais elements.

Šķiet, ar visskaļāko sajūsmu koncerta vidū tika sagaidīta dziesma „ A Dance away" - albuma „MYSTYRYS YRS" pirmais singls, kas dejošanas aktivitātes ziņā konkurēja ar „Save A Little Part Here For Me". Koncertā bija dzirdami trīs dueti. Spēcīgi un skanīgi kopā ar sievu Māru Goran Gora izpildīja „Distant Light", tīkamā vienkāršībā kopā ar Tomasu Denveru Džonsonu izskanēja „Old Friends", bet ar Kseniju Sundejevu – „Silly Tunes", kas bija jautrs kontrasts pēc emocionāli nopietnās balādes „The Girl in the Backseat". Koncerta noslēgumu iezīmēja „Hard Case heartbreak" , kuras savdabīgā kompozīcija rada sajūtas, ka kopā ir sapludinātas divas dziesmas, un „Glow". Uz atvadām, pirms paklanīšanās klausītājiem tiek veltīta „Control".

Goran Gora un „The YRS" mūzika ir demokrātiska. Tā neuzspiež savu viedokli par estētiskām kvalitātēm un skaistuma izpratni, bet gan piedāvā savu elementus, no kuriem klausītājs var izveidot savu stāstu. Vienreiz, pieminot zaudētu mīlestību, otrreiz, atceroties kopā ar draugiem apspriestas filozofiskas patiesības, un galu galā vienkārši padejojot! Nešaubīgi, katrs šajā vakarā izskanējušajām dziesmām atrada savu pielietojumu!

Foto: Ingus Bajārs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV