Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Rīgā uzstāsies "Master Musicians Of Bukkake"

SKYR, 14.02.2011. 21:46 | komentāri (1)

Valsts neatkarības dienā, 4.maijā, Ģertrūdes ielas teātrī koncertēs rituālās un savdabīgi ironiskās mūzikas kolektīvs "Master Musicians Of Bukkake" no Amerikas Savienotajām valstīm.
Rīgā uzstāsies "Master Musicians Of Bukkake"

"Master Musicians Of Bukkake" saknes iestiepjas īpaši auglīgajā Sietlas mūzikas augsnē, kur 2003.gadā muzicēšana šajā apvienībā aizsākās. Kā nesenā intervijā daudzu sajēgas par labu mūziku veidojošam interneta medijam norādījis vīrs, kurš Kurtam Kobeinam (Kurt Cobain) pārdeva to medību ieroci – Dilans Karlsons (Dylan Carlson), "ne jau Microsoft vai Starbuck's pasaules kartē iezīmēja Sietlu, to izdarīja mūzika!" Drīz vien Kaskādes kalnos un studijā "Aleph" tika ierakstīts pirmais kolektīvi rituālais albums "Visible Sign Of the Invisible Order", kura ierakstā piedalījās ap 20 mūziķu, to skaitā arī "Sun City Girls" dalībnieki Alans Bišops (Alan Bishop) un Čārlijs Gohers (Charlie Gocher).

Pirms diviem gadiem "Master Musicians Of Bukkake" aizsāka konceptuālo "Ziemeļrietumu triloģiju", kurā līdz šim izdoti pirmie divi sējumi – ieraksti "Totem One" un "Totem Two". Noskaņa un raisītās asociācijas šajos ierakstos klejo kaut kur starp atsaucēm uz Rietumkrasta Nāves kulta maldiem, ārpus izplatījuma gamelānu, debesu tuksnešu rokmūziku, ārpus rāmjiem izgājušām krišnaītu kolektīvajām meditācijām un vēl tālāk. Iespējams, tālāk pat par transu, kurā ieved tūkstošiem gadu senās sūfiju mūzikas kolektīvs "Master Musicians Of Jajouka" no Marokas.

Pagājušā gadsmita 60.gadu nogalē, runājot par mūziku, arvien biežāk sāka lietot terminu "supergrupa". Arī šodien ar salikteni apzīmē "rokmūzikas kolektīvu, kurā muzicē atpazīstamību un slavu jau iemantojuši mūziķi un/ vai jau iepriekš zināmu apvienību dalībnieki ". Piemēram, Latvijā par supergrupām tiek uzskatīts trio "Fly", grupa "Remix", kādreiz arī "When My Authorities Fall" un, iespējams, vēl kāda. Arī "Master Musicians Of Bukkake" septetā apvienojušies mūziķi, kuru pagātne un tagadne saistās ar virkni pazīstamu nosaukumu – "Sunn O)))", "Earth", "Grails", "Asva", "The Accüsed", "Six Organs Of Admittance" un vairākiem citiem.

"Tā ir nelegāla mūzika... Tas, ko viņi dara, ir krimināli sodāms. Paši redzēsiet!" publiski noelsās vijolnieks Eivinds Kangs (Eyvind Kang), kurš piedalījās koektīva pirmā albuma ierakstā. Tiesa, Kangs nerunāja par atkārtotajiem šāvieniem no 9 mm kalibra ieroča, kas dzirdami "Visible Sign Of the Invisible Order" trīspadsmitajā skaņdarbā – vienā no tiem, kas ierakstīti neatklātos piekrastes mežos.

Biļetes uz "Master Musicians Of Bukkake" koncertu 4.maijā Rīgā no 15.februāra nopērkamas biļešu tirdzniecības vietnē internetā – www.bezrindas.lv. Biļešu cena ir Ls 8.00, taču, tuvojoties koncertam, tā pieeaugs.

Internetā:
www.myspace.com/mastermusiciansofbukkake

Master Musicians Of Bukkake "Schism/ Prism" live at Neumos (Seattle, WA):

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV