Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

"Master Musicians Of Bukkake" koncertē "Nabaklab"

Aiga Leitholde, 06.05.2011. 10:53

Trešdien, 4.maijā, klubā "Nabaklab" koncertēja mūziķu apvienība no ASV - "Master Musicians Of Bukkake".
"Master Musicians Of Bukkake" koncertē "Nabaklab"

Galerijas:

Organizatorisku iemeslu dēļ „Master Musicians of Bukkake" koncerts no plānotajām Ģertrūdes ielas teātra telpām tika pārcelts uz "Nabaklab", kur paralēli norisinājās arī albuma „Strāvoklis" prezentācijas ballīte. Ar telpu norobežošanas palīdzību, tika panākta saskanīga dažādu skaņu līdzāspastāvēšana.

"Nabaklab" zāle bijaa noslēpumainu dūmu aptverta, kuru aizsegā uz skatuves kāpa arābu tērpos ģērbtie grupas dalībnieki. Visi, izņemot baltā tērpto solistu, kurš ar savu izskatu personificēja sultānu, bija labi maskējušies tuksneša klejotāji. „Master Musicians of Bukkake" apvieno mūziķus, kuru daiļrade ir saistāma ar leģendārām grupām, kuru darbība nozīmīgi ir ietekmējusi eksperimentālo mūzikas žanru attīstību. Robežu laušana notika ne vien muzikāli, sintezējot world mūziku ar rokmūziku, elektronikas pulsam pievienojot black metālam raksturīgos vokāla izteiksmes līdzekļu, bet arī abstraktajā fantāzijas pasaulē.

Rituāla hipnotisko viengabalainību ilgākās klusuma pauzēs, kad mūziķi mainīja instrumentus, pārtrauca sajūsmināto klausītāju aplausi. Auditorija tika ātri uzrunāta – viena daļa ļāvās kustībām, otra savu mūzikas radītās emocijas izdzīvoja iekšēji. Vokālista izdziedātais, melodiski artikulētā teksta ziņu nebija iespējams sasaistīt ar zināmu valodu, bet tas priekšnesumam piešķīra papildus noslēpumainību. Koncerta intensivitāte pamazām tika kāpināta, dzīrēm atbilstošā ceremoniālā mūzikas Kļuva arvien dūcošāka un elektroniskāka, sasniegusi paredzētos griestus, apklustot. „Master Musicians of Bukkake" koncerts radīja piepildījumu, muzikālā sāta sajūta bija apmierināta, izpaliekot atkārtot, atkārtot, atkārtot.

Foto autors Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV