Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Latvijas Radio tiešraidē no Vīnes Valsts operas piedāvā dzirdēt Elīnu Garanču

Ilze Zvaigzne, 01.04.2011. 15:33

Sestdien, 2.aprīlī plkst. 20:00 Latvijas Radio 3 - Klasika dāvās īpašu tiešraidi visiem opermūzikas cienītājiem - ar radio starpniecību aicinām būt klāt jauniestudējuma pirmizrādē Vīnes Valsts operā! Pasaulē atzītās operdīvas - latviešu mecosoprāns Elīna Garanča un krievu soprāns Anna Ņetrebko - atveidos galvenās lomas itāļu bel canto meistara Gaetano Doniceti liriskajā traģēdijā "Anna Bolēna".

Džovannas loma Elīnai ir ļoti nozīmīga un iekļauta viņas repertuārā jau kopš 1998. gada, kad, aizvietojot sasirgušu kolēģi, viņa desmit dienu laikā apguva šo partiju un piedalījās rumāņu un grieķu kopiestudējumā, kas bija latviešu dziedones debija starptautiskā arēnā. Vēlāk šo Doniceti operu Elīna izpildījusi arī iestudējumos Helsinkos un Barselonā, pēc Vīnes vēl šogad - arī Cīrihē un Ņujorkā.

Pie diriģenta pults izrādē Vīnē būs itāļu maestro Evelīno Pido, ar kuru Elīna Garanča jau sadarbojusies Dž. Rosīni operas "Pelnrušķīte" iestudējumā Elizejas lauku teātrī Parīzē. Pirmizrādes starpbrīdī piedāvāsim Sandras Ņedzveckas telefoninterviju ar Elīnu, kurā viņa pastāstīs par greznā iestudējuma redzamo daļu, kolēģiem un radošās dzīves aktualitātēm.

Iestudējuma tiešraidi klausieties arī internetā www.latvijasradio.lv, bet jaunumiem sekojiet līdzi http://twitter.com/Klasika_LR3 !

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV