Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Koncertā "Strāvoklis" skanēs dziesmas ar Raiņa vārdiem

Madara Gruntmane, 12.04.2011. 12:40 | komentāri (5)

Latvijas Republikas Neatkarības dienā, 4. maijā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa koncertā "Strāvoklis" apvienosies daudzi labi zināmi nekomerciālās mūzikas izpildītāji un grupas, piedāvājot pirmatskaņojumus oriģināldziesmām ar Raiņa vārdiem.
Koncertā "Strāvoklis" skanēs dziesmas ar Raiņa vārdiem

Idejas par speciāli komponētām un ierakstītām dziesmām ar Raiņa vārdiem autors ir Andris Indāns jeb Andžons ("Gas of Latvia"). Mūziķim iecere radās jau pirms vairākiem gadiem. Šajā laikā tapuši vairāk nekā 15 ieraksti, kas piedzīvos publisko pirmatskaņojumu tieši 4. maijā - Neatkarības dienā.

4. maijā Esplanādē savas oriģinālkompozīcijas ar Raiņa vārdiem atskaņos grupas "Hospitāļu iela", "Bērnības Milicija", "Ēnu kaleidoskops", "Inokentijs Mārpls", "STandART", "Gaujarts", "Gas of Latvia", "Soundarcade", "HMP?", " $KODEK & TVMASKAVA", "Nepilngadīgā Anna", "Židrūns", kā arī solo mākslinieki Imants Daksis un Jēkabs Nīmanis.

Koncertam tiek gatavots īpašs skatuves iekārtojums un vizuālais noformējums, kura autore ir mākliniece Katrīna Neiburga.

Koncertā izpildītās dziesmas maija sākumā tiks apvienotas un izdotas albumā "Strāvoklis". To klajā laidīs Biedrība "Hi".

Uz koncertu aicināti visi interesenti. Ieeja: bez maksas.

Kad Rainis nokļūst uz kopoto rakstu vākiem, atzīmējas hrestomātijā vai uzkāpj uz postamenta Esplanādē, redzam tipisku klasiķi, nopietnu un pēc visām pazīmēm spriežot, garlaicīgu. Taču tas ir tikai ģēnija joks. Īstenībā, protams, Rainis ir gandrīz viss, ko var gaidīt no dižākā tautas dzejnieka. Revolucionārs, romantiķis, patriots, trimdinieks, mīlētājs un domātājs, vajātais un līderis. Arī jaunvārdu darinātājs. Un lūk, arī jauns vārds tās sajūtas apzīmēšanai, kad viss plūst un mainās, lai nesatricināmi pastāvētu: Strāvoklis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV