Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Koncertuzvedumā "Strāvoklis" skanēs dziesmas ar Raiņa vārdiem

EasyGet.lv, 28.04.2011. 12:21

Latvijas Republikas Neatkarības dienā, 4. maijā, Esplanādē pie Raiņa pieminekļa skanēs jaunas dziesmas ar Raiņa vārdiem Latvijas neatkarīgo grupu koncertā "Strāvoklis".
Koncertuzvedumā "Strāvoklis" skanēs dziesmas ar Raiņa vārdiem

Koncerta pamatu veidos dziesmas no mūzikas albuma ar tādu pašu nosaukumu, ko 4.maijā klajā laidīs biedrība "HI". Albumā pavisam iekļautas pavisam 19 oriģināldziesmas ar Raiņa vārdiem Latvijas neatkarīgo mūziķu izpildījumā.

Koncerts notiks neierastā, Katrīnas Neiburgas iekārtotā vidē, kur muzicēs grupas "Hospitāļu iela", "Bērnības Milicija", "Ēnu kaleidoskops", "Inokentijs Mārpls", "STandART", "Gaujarts", "Gas of Latvia", "Soundarcade", "HMP?", " $KODEK & TVMASKAVA", "Nepilngadīgā Anna", "Židrūns", kā arī solo mākslinieki Imants Daksis un Jēkabs Nīmanis.

Līdztekus koncerta laikā skanēs Paula Bankovska izraudzīti Raiņa dzejas un 1911. gada diensgrāmatu fragmenti gan ierakstos, gan aktiera Egona Dombrovska izpildījumā. Mūziku un dzeju divās dziesmās papildinās arī Indras Reinholdes kamerbalets.

Vēlāk vakarā, no plkst. 21.00, "Nabaklab" notiks koncerta pēcballīte, kur varēs gan iegādāties albumu par draudzīgām cenām, gan satikt koncerta dalībniekus. 800 albuma kopijas tiks dāvinātas Latvijas skolām.

"Strāvokļa" ideja radusies jau pirms trim gadiem mūziķim un producentam Andrim Indānam. Šo gadu laikā apzināti 19 kolektīvi un solo mākslinieki, kas radījuši savas oriģināldziesmas ar Raiņa dzeju. 800 albuma kopijas tiks dāvinātas Latvijas skolām.

Koncerts Esplanādē sāksies plkst.19. 00 un ilgs līdz plkst. 21.00. Ieeja būs par brīvu, tāpēc uz koncertu aicināti visi interesenti.

Kad Rainis nokļūst uz kopoto rakstu vākiem, atzīmējas hrestomātijā vai uzkāpj uz postamenta Esplanādē, redzam tipisku klasiķi, nopietnu un pēc visām pazīmēm spriežot, garlaicīgu. Taču tas ir tikai ģēnija joks. Īstenībā, protams, Rainis ir gandrīz viss, ko var gaidīt no dižākā tautas dzejnieka. Revolucionārs, romantiķis, patriots, trimdinieks, mīlētājs un domātājs, vajātais un līderis. Arī jaunvārdu darinātājs. Un lūk, arī jauns vārds tās sajūtas apzīmēšanai, kad viss plūst un mainās, lai nesatricināmi pastāvētu: Strāvoklis.

Foto: "Hospitāļu iela", foto autors Didzis Grodzs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV