Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

2012. gada Eirovīzijas Nacionālo atlasē gaidāmas būtiskas pārmaiņas

Ieviņa Ancena, 29.08.2011. 11:07

Latvijas Televīzija izsludina dziesmu pieteikšanu 2012. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei „Eirodziesma 2012". Šogad Nacionālajā atlasē ieviestas nopietnas pārmaiņas.
2012. gada Eirovīzijas Nacionālo atlasē gaidāmas būtiskas pārmaiņas

„Ir notikusi vērtību pārvērtēšana. Eirovīzijas Nacionālajai atlasei bija jāmainās, lai starptautiski nozīmīgais projekts iegūtu citu mērogu, neapstājoties pie sasniegtā. Ceram, ka jaunais formāts konkursam piešķirs laikmetīgāku vēstījumu un profesionālismu, ko novērtēs gan skatītāji, gan dalībnieki," uzsver LTV valdes loceklis Edgars Kots.

Dziesmu autori tiek aicināti savas dziesmas iesniegt jau no 1. septembra līdz 14. oktobrim. Dziesmas izpildītājam nav primāras nozīmes, jo konkursa gaitā tas varēs tikt mainīts. Katrs mūzikas autors Nacionālajai atlasei var iesniegt ne vairāk kā divas dziesmas.

„Lai izvairītos no iepriekšējo gadu pieredzes, kad primāri tika balsots par izpildītāju, nevis dziesmu, šogad nolemts mainīt „Eirodziesmas 2012" dziesmas un izpildītāja izvēles nosacījumus. Šoreiz viss būs citādi," saka Eirovīzijas producents Aigars Dinsbergs, kurš pazīstams kā „Izklaides producentu apvienības 7" vadītājs un šovasar sadarbībā ar LTV radošo komandu veidojis jauno „Eirodziesmas" koncepciju.

Pēc priekšatlases visas iesniegtās dziesmas, kas atbilst konkursa nolikumam, no 20. oktobra līdz 1. novembrim tiks nodotas publiskam izvērtējumam – tās tiks izvietotas Eirovīzijas mājas lapā (www.eirovizija.lv), neminot autoru vārdus. Pirmoreiz Eirovīzijas vēsturē Latvijas interneta lietotāji varēs iepazīties ar visām atlasei iesniegtajām dziesmām un izteikt savu viedokli par dziesmu, tās tekstu un kopīgo vēstījumu, nevis izpildītāju.

Interneta lietotāju balsojumam būs rekomendējošs raksturs, jo līdztekus klausītājiem dziesmas vērtēs Mākslinieciskā padome 7 cilvēku sastāvā, pēc objektīviem un profesionāliem kritērijiem izvēloties pusfināla divdesmitnieku. Mākslinieciskajai padomei būs tiesības veikt korekcijas pusfināla dziesmu galīgā saraksta sastādīšanā.

Pusfināla dziesmas un to autori tiks atklāti 8. novembrī LTV rīkotajā preses konferencē, savukārt dziesmu izpildītāji tiks paziņoti 1. decembrī.

Pēc dziesmu paziņošanas Mākslinieciskā padome kopā ar pusfinālam izvirzīto dziesmu autoriem un potenciālajiem izpildītājiem veiks individuālas sarunas un konkrētas darbības.

Pēc pusfināla dziesmu paziņošanas dziesmas tiks nodotas Mākslinieciskās padomes vērtējumam dzīvā izpildījumā. Pēc dziesmas noklausīšanās dzīvajā izpildījumā padomei būs tiesības vai nu apstiprināt, vai arī noraidīt tās izpildītāju.

„Šogad fināla priekšnesumi jau no sākuma taps autoru un Mākslinieciskās padomes ciešā un labvēlīgā kopsadarbībā, lai izvairītos no iepriekšējos gados novērotajām kļūdām – piemēram, priekšnesuma neatbilstība konkrētajai dziesmai, solista profesionālās varēšanas kontrastēšana ar mūzikas materiālu, vājš numura kopiespaids vai apšaubāms stils," atklāj Aigars Dinsbergs, uzsverot, ka tieši Mākslinieciskajai padomei visu konkursa gaitu līdz pat Latvijas startam starptautiskajā posmā piederēs galavārds jautājumā par vokālo izpildījumu un priekšnesuma kvalitāti.

Pusfināli LTV1 ēterā būs 7. un 14. janvārī. Pirmo reizi Nacionālās atlases vēsturē tie notiks tiešraidē. Katrā no pusfināliem uzstāsies 10 dalībnieki, un no katra pusfināla piecus finālistus noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50.

Nacionālās atlases fināls notiks 18. februārī Ventspils teātra namā „Jūras vārti". Gan finālā, gan superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partneriem - Ventspils pilsētai un Ventspils attīstības aģentūrai - LTV arī 2012. gadā varēs organizēt Nacionālo atlases kārtu, nodrošinot Latvijas mūziķu piedalīšanos starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas no 22. līdz 24. maijam notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

No 1. septembra „Eirodziesmas 2012" nolikums būs pieejams Eirovīzijas mājas lapā: www.eirovizija.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV