Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Amerikāņu harizmātiskais dziesminieks Džeisons Vīblijs koncertēs Rīgā

Elīna Cire, 16.09.2011. 15:13

Svētdien, 18. septembrī, plkst. 19.00 Laikmetīgās mākslas festivāla „Survival Kit 3" noslēgumā skolas zālē Ģertrūdes ielā 32 uzstāsies Džeisons Vīblijs (Jason Webley) – bards un pasaules apceļotājs no Sietlas (ASV), kura sniegumu mūzikas pazinēji pielīdzina tādiem dziedātājiem kā Toms Veits, Leonards Koens un Vladimirs Visockis.
Amerikāņu harizmātiskais dziesminieks Džeisons Vīblijs koncertēs Rīgā

Vīblijs ir gan sirdi plosošu poētisku balāžu meistars, gan ironiski pancisku galda dziesmu autors, kas spēj aizkustināt jebkuru auditoriju – pasaules tūres ietvaros spēlējot gan mazos krodziņos, gan tādos leģendāros festivālos kā Glastonbury un Burning Man.

Vīblijs izdevis piecus albumus un strādājis ar dažādiem mūziķiem, tostarp Amandu Palmeri no grupas „The Dresden Dolls". Viņa uzstāšanās manieri raksturo nemitīga rotaļāšanās ar dažādiem mūzikas instrumentiem, kā arī spēja pārsteigt publiku – pat stīvākie un snobiskākie mūzikas mīļi attopas, pēc Vīblija aicinājuma dungojot vai dejojot kopā ar pārējiem.

http://www.myspace.com/jasonwebley

Rīgas klausītājiem ir palaimējies, jo, iespējams, šī ir pēdējā iespēja dzirdēt Vībliju, kurš pēc 2011. gada 11. novembra nosolījies uz ilgāku laiku pārtraukt koncertēšanu. 18. septembra koncerta ievadā uzstāsies etno-tehno-trans-disko grupa MAD ANT, kura kopš 2009. gada spēlē dažādos festivālos un radošajās vietās Rīgā. Grupas pamatsastāvā ir aktrises Madara Botmane un Anta Aizupe.

Ieeja uz Džeisona Vīblija koncertu – 3 Ls, biļetes iegādājamas pirms koncerta pie ieejas zālē.

Laikmetīgās mākslas festivāls „Survival Kit 3" notiek līdz 18. septembrim, pulcējot vairāk nekā 50 māksliniekus no 15 valstīm! Vēl nedēļas nogalē iespējams apskatīt izstādi Ģertrūdes ielas 32 bijušās skolas visos piecos stāvos, kā arī noskatīties mākslinieku performances un noklausīties vairākas lekcijas.

Ieeja festivālā „Survival Kit 3" – 1 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 0,50 Ls.

Informācija: http://www.survivalkit.lv/?section=notikumi

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV