Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

„Survival Kit 3" mākslas darbs iekļauts Roterdamas filmu festivāla programmā

EasyGet.lv, 15.12.2011. 18:19

Mākslinieces Eleonoras de Monteskjū (Eléonore de Montesquiou) filma „Radiotehnika", ko producējis festivāls „Survival Kit 3", iekļauta prestižā starptautiskā Roterdamas filmu festivāla programmā. Starptautiskais Roterdamas filmu festivāls (IFFR) 2012. gada janvārī un februārī norisināsies jau 41. reizi un līdzās Kannu, Berlīnes, Lokarno un Venēcijas kinofestivāliem ir viens no lielākajiem Eiropas kino notikumiem, inforē Elīna Cire.
„Survival Kit 3" mākslas darbs iekļauts Roterdamas filmu festivāla programmā

„Radiotehnika" ir analītisks videostāsts par Rīgas Radiotehnikas rūpnīcu – kādreiz priekšzīmīgu padomju fabriku, kas strādniekiem nodrošināja ne tikai sociālās priekšrocības, bet arī jaudīgu propagandas bastionu. E. de Monteskjū (Francija, Igaunija, Vācija) filma tapusi ciešā sadarbībā ar Agnesi Lūsi, Māru un Gaļinu Traumanēm, Rihardu Bražinski un Inetu Sipunovu. Filmas pirmizrāde notika Laikmetīgās mākslas centra (LMC) organizētā festivāla „Survival Kit 3" ietvaros Rīgā 2011. gada septembrī.

E. de Moteskjū dzimusi Parīzē, šobrīd dzīvo Berlīnē un Tallinā, lielākoties strādā, izmantojot dokumentālisma pieeju un darbos ne reti pievēršas integrācijas, imigrācijas un vēstures pārskatīšanas jautājumiem bijušajā postpadomju teritorijā, īpaši Igaunijā.

Plašāka informācija:
www.survivalkit.lv
www.lcca.lv
http://eleonoredemontesquiou.blogspot.com/
http://www.filmfestivalrotterdam.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV