Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Mākslas festivāla "Survival Kit 3" ietvaros radītais Annas Miķeles piemineklis atdzīvojies piecos videoklipos

EasyGet.lv, 21.09.2011. 16:27

Starptautiskā laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit 3" ietvaros mākslinieki Aigars Bikše, Māris Bērziņš un Liene Mackus radījuši mākslas darbu „Pamatelements", kura galvenais objekts ir 7 metrus augsts piemineklis iedomātai projekta varonei Annai Miķelei. Šobrīd sievietes tēls ir atdzīvojies arī vairākās animācijas filmās, kurās skulptūra nokāpj no pjedestāla un uzrunā cilvēkus par aktuālām sociālajām un politiskajām tēmām, piemēram, partijām, okupāciju un nodokļu sistēmu, informē Sorosa fonds – Latvija. Animācijas iespējams aplūkot internetā.

Idejas autors Aigars Bikše norāda: "Mēs vēlamies modelēt pilsoni – sievieti pensijas vecumā, kura ir gudra, godīga, analītiski domājoša un līdzdarbojas sabiedriskajos procesos. Caur šo tēlu vēlamies runāt par „saprātīgo cilvēku" – par cilvēku, kas iesaistās sabiedrības procesu analizēšanā un veidošanā. Ja vairākums politiski aktīvo pilsoņu būs godīgi, atbildīgi un saprātīgi, tad politiskie lēmumi būs tādi paši."

Projekta "Pamatelements" ietvaros radīto skulptūru var aplūkot līdz pat 6. oktobrim Vecrīgā, Jēkaba laukumā (pretī izstāžu zālei Arsenāls).

Anna Miķele par birokrātiju un uzticību:

Anna Miķele par manipulēšanu ar pensionāru egoismu:

Anna Miķele par okupāciju un Dziesmusvētkiem:

Anna Miķele par politiķiem, ziedojumiem un ideju realizēšanu:

Aija Miķele par nodokļu politiku:

Projektu "Pamatelements" atbalsta Sorosa fonds – Latvija un tas tika realizēts mākslas festivāla Survival Kit 3 ietvaros.

Starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit 3" Rīgā notika no 8. līdz 18. septembrim. To, jau trešo gadu pēc kārtas, organizēja Laikmetīgās mākslas centrs. Šī gada festivāla jautājumi bija – kā nākotni varam ietekmēt mēs paši?, kā izvērtēt pagātni, izdarīt atbildīgas izvēles un iegūt jaunas pieredzes? Festivāla mākslinieki piedāvāja iedziļināties virknē aktuālu tēmu – pašmācība, migrācija, ekonomika, vecums, sociālā atbildība u.c., kā arī ielūkoties dažādos nākotnes scenārijos. Vairāk par festivālu: www.survivalkit.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV