Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Valda Atāla autorvakars

Anete Kalniņa, 19.09.2011. 10:42

22. septembrī plkst.19.00 "Kamadena" mākslas telpā notiks Valda Atāla autorvakars.
Valda Atāla autorvakars

Valda Atāla autorvakarā piedalīsies mūziķi Ilze Grunte un Arnolds Kārklis. Programmā - Dziesmas, dzeja, pastāsti un parodijas. Tiks izstādītas četras pogu mozaīkas.

Lai arī Valdis Atāls vislabāk zināms kā dziesminieks, viņš to nekādi nevar nosaukt par savu galveno izpausmes avotu, lai kā to vēlētos. Iemesls ir ikdienas realitāte. "Mūzika ir tikai viens no špagatiem, ko taisu, nesasitot nevienu no teikuma priekšmetiem," viņš atzīst. "Faktiski darbojos ļoti plaši, bet tai pat laikā nesamoku savu garīgo vēderu." Plašā darbošanās izpaužas ne tikai mūzikas un literatūras, bet arī gleznošanas un kamīnu būvēšanas, kā arī interjera veidošanas jomā. Valdis sevi dēvē par joņotāju, jo darbi sanākot pa visu Latviju. Par to trūkumu Atāls nevar sūdzēties, jo kļuvis par pieprasītu kamīnmeistaru. "Kamīni, ko esmu būvējis, man pašam sagādājuši prieku, jo ar pasūtītāju vienojos, ka jukšu prātā viens," saka mākslinieks, kurš arī šai darbības sfērai pieiet maksimāli radoši.

Ar mozaīkas tehniku Valdis Atāls nodarbojas kopš 1972.gada. Gleznas un mozaīkas atrodas vairākās privātkolekcijās Latvijā, kā arī Zviedrijā un Spānijā. Mākslinieks pašlaik nodarbojas ar interjera izbūvi, sienu gleznojumiem, kamīnbūvi. Mozaīkas pogu tehnikā sācis veidot no Mākslas festivāla „Bildes 2003" gada.

Valdis Atāls līdz šim izdevis sešus dziesmu albumus un vienu dzejoļu un aforismu krājumu . Mūzika un mozaīkas – papildinot viena otru sniedz patiesu baudījumu un skatītājiem ļauj caur Valda Atāla mūziku izprast mozaīkas, bet caur mozaīkām – mūziku.

Biļetes uz koncertu iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Valdis Atāls. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV