Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Rīgā koncertēs Moija Brenana

EasyGet.lv, 04.10.2011. 10:40

Clannad balss un viena no ievērojamākajām īru mūzikas pārstāvēm Moija Brenana (Moya Brennan) 2. decembrī koncertēs Rīgas Kongresu namā, informē koncertaģentūras "Live Music Agency" pārstāve Valerija Vorobjova.
Rīgā koncertēs Moija Brenana

CNN Moiju Brenanu dēvē par Ķeltu mūzikas pirmo lēdiju. Ne velti, jo īru tradīcijās sakņotā mūzika ir viņai atnesusi EMMY un Grammy apbalojumus, kā arī klausītāju atzinību ar vairāk kā 20 miljoniem pārdotu albumu.

Savu muzikālo karjeru Moija Brenana sāka 1970.gadā grupas Clannad sastāvā. Clannad tulkojumā no ķeltu valodas nozīmē "ģimene" un zīmīgi, ka visi grupas dalībnieki jau sākotnēji bija saistīti radniecības saitēm. 1980. gadā Clannad sastāvam uz laiku pievienojās arī Moijas māsa, ko vēlāk pasaule iepazina kā Enju (Enya). 1999.gadā Clannad nostiprināja savas īru nacionālā zīmola statusu, iegūstot Grammy balvu kategorijā labākais "New Age" albums.

Jau 1992.gadā Moija paralēli darbībai Clannad sastāvā uzsāka solo karjeru, kuras laikā viņa ierakstījusi 25 albumus un kura viņai atnesusi vēl vienu Grammy nomināciju 2001.gadā ar albumu "Whisper To A Wild Water".

Kā nozīmīgs Moijas Brenanas nopelns minama viņas dalība vairāku pilnmetrāžas filmu skaņu celiņu veidošanā, šajā sarakstā gozējas tādi lieldarbi kā "Titāniks", "Karalis Arturs", kā arī Robina Huda TV ekranizācijā, kuru noteikti atminas arī daļa Latvijas skatītāju un par kuru Clannad saņēma EMMY.

Dziesma no filmas Titanic: Moya Brennan - Come Josephine, in my flying machine

Savas karjeras gaitā Moija Brenana ir sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā Bono, Vans Morisons, Roberts Plānts, Pols Jangs, Ronans Kītings un citiem.

Rīgā Moija Brenana uzstāsies 2. decembrī Kongresu namā ar koncertu programmu "Irish Christmas".

Biļetes pieejamas Biļešu Servisa kasēs no 7.oktobra. Biļešu cena līdz 15.oktobrim tikai 15 Ls, no 16.oktobra līdz 1.novembrim 20 Ls, no 2.novembra 1.decembrim 25 Ls, 2.decembrī 30 Ls.

Vairāk informācijas:
www.livemusicagency.lv
www.draugiem.lv/livemusicagency
http://twitter.com/#!/LiveMusicAgency
www.facebook.com/pages/Live-Music-Agency/222370431147804

Foto: Moija Brenana. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV