Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes koncertstāsts „Pacel acis" Latvijai

EasyGet.lv, 15.11.2011. 13:41

Neatkarīgas Latvijas proklamēšanas gadadienā, 18. novembrī, plkst. 12.oo Rīgas Sv. Jāņa baznīcā izskanēs Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes koncertstāsts „Pacel acis", informē Anita Lūsēna. Svētku dienā klausītājus uzrunās dziesmas un vēstījumi no, ap un par Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes mūzikliem un rokoperām. Koncertā dziedās LNO soliste Kristīne Zadovska un Zigfrīds Muktupāvels, runās Māra Zālīte. Muzikālo skanējumu nodrošinās Jānis Lūsēns – taustiņinstrumenti un Jānis Lūsēns jr. – basa ģitāra.
Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes koncertstāsts „Pacel acis" Latvijai

„Daudz dažādu personāžu un lomu ir mūsu kopdarbos ar Jāni Lūsēnu. Katram atsevišķam darbam ir savs galvenais varonis vai varone. Bet visos darbos, personu sarakstā neparādoties, ir ierakstīta vēl kāda loma. Mītiska, vēsturiska, izsapņota, reāla, simboliska – tā ir visu mūsu muzikāli dramatisko darbu galvenā varone – Latvija. Tā ko elpojam kā gaisu, tā, kas ir mūsu dzīves satvars. To lūdzam, to sūdzam. Tai atklājamies, to atklājam. Pie tās tveramies. To tveram. To izsāpam, to izdziedam. Pacel acis, Latvija!" pārdomās par koncertstāsta „Pacel acis" programmu dalās Māra Zālīte.

Gada nogalē, Ziemassvētkos Rīgas SV. Jāņa baznīcā izskanēs klausītāju iemīļotas Jāņa Lūsēna koncertprogrammas. 25. decembrī skatītāji aicināti apmeklēt koncertu „Mazu brīdi pirms..." ar latviešu dzejnieku vārdiem, bet 26. decembrī tiks atskaņots koncerts „Tas vārds" ar Aspazijas dzeju. Koncertu rīkotājs ir Muzikālais teātris Ars Nova, tā producente Anda Zadovska.

Biļetes pieejamas „Biļešu paradīze" kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV