Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

„Iļģi" koncertzālē „Palladium" svin 30 gadu jubileju

Elīna Gulbe, 07.12.2011. 09:57

3. decembrī koncertzālē „Palladium" latviešu postfolkloras grupa „Iļģi" ar vairāk nekā divu stundu garu koncertu un dančiem pēc tā svinēja 30 gadu jubileju.
„Iļģi" koncertzālē „Palladium" svin 30 gadu jubileju

Galerijas:

Šķiet, šādu grandiozu „Iļģu" koncertu bija gaidījuši daudzi, jo pat dažas minūtes pirms noliktā pasākuma sākuma pie koncertzāles durvīm veidojās garas rindas. Tieši šī iemesla dēļ tika atvērta vēl viena koncertzāles ieeja un pats koncerta sākums aizkavējās par pusstundu. Tik ļoti piepildīt „Palladium", šķiet, iepriekš bija izdevies tikai Džeimsam Blantam, jo brīžiem šķita, ka izvēlētās telpas visiem sanākušajiem ir par mazu. Pasākuma auditorija par pārsteigumu bija ļoti dažāda, sākot ar jauniešiem un vecākiem ar maziem bērniem beidzot ar Amerikas latviešiem un pat krievu tautības pārstāvjiem.

Garā koncertprogramma lieliski prezentēja visus „Iļģu" pastāvēšanas gadus. Uz skatuves kāpa ne tikai grupas tagadējais sastāvs, bet arī bijušie dalībnieki. Kā koncerta laikā pajokoja Ilga Reizniece, lielākā mainība grupā bijusi bundziniekiem. Katram no bijušajiem dalībniekiem bija dota iespēja kopā ar tagadējiem „Iļģiem" atskaņot savus mīļākos grupas skaņdarbus. Dziesmu izvēlē bija panākts lielisks balanss starp smeldzīgām latviešu folkdziesmām un dzīvespriecīgiem dančiem. Turklāt visas dziesmas izskanēja manierē, kurā „Iļģi" veiksmīgi savienojuši latviešu tradicionālās melodijas un folktekstus ar brīžiem pat ļoti mūsdienīgu un rokmūzikai pietuvinātu skanējumu, kurš, neskatoties uz pārpildīto zāli, lika sanākušajiem izkustēties.

Izvēlētais skatuves noformējums bija askētisks, ietverot tikai grupas logo. To papildināja skatuves gaismas, uzburot īpašu noskaņu.

Viens no pārsteigumiem, kuru „Iļģi" bija sagatavojuši skatītājiem - savdabīga folkansambļu sadziedāšanās „Palladium" telpās. Ne vienu vien skatītāju pārsteidza tas, ka sadziedāšanās laikā pēkšņi, skaļi iedziedājās blakus stāvošās dāmas, kuras, izrādās, ir vienas no koncerta viesmāksliniecēm.

Grandiozu punktu pasākuma koncerta daļai pielika grupas izpildītā dziesmu sērija no uzveduma „Spēlēju dancoju", kuru noslēdza viena no grupas populārākajām kompozīcijām „Acis veras, aizveras". Turklāt pēc skatītāju lūguma tā tika atkārtota vēlreiz.

Pēc koncerta sanākušie tika aicināti turpināt svinēt un palikt uz latviskiem dančiem.

10. decembra vakarā LTV1 piedāvās noskatīties „Iļģu" jubilejas koncerta ierakstu.

Foto: Iļģu 30 gadu jubilejas koncerts. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV