Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

„Levīti" un draugi trešajā Adventē sniegs bezmaksas koncertu

EasyGet.lv, 08.12.2011. 13:11

11. decembrī plkst. 17.00 Mazā Ģilde aicina uz trešās Adventes koncertu „Miers sagaidīts", informē RKTMC „Mazā Ģilde" projektu vadītājs Eduards Gaušis. Koncertā savās Adventes laika sajūtās dalīsies dziesminiece Helēna Kozlova, grupa „Levīti", ģitārists Rihards Lībietis, dziedātāja Dace Kaša un koklētāja Ieva Buša.
„Levīti" un draugi trešajā Adventē sniegs bezmaksas koncertu

Grupa „Levīti" Latvijas mūzikās laukā darbojas jau daudzus gadus. Tā radās kā Helēnas Kozlovas, ko pazīst kā grupas „Skumju Akmeņi" solisti, individuālais projekts.

Grupa spēlē autormūziku, kas tiek aranžēta. Mūzikā var saklausīt gan etno, gan bosanovu, folku un mazliet džeza. Grupa atskaņo instrumentālas kompozīcijas, kā arī dziesmas latviešu un „putnu" valodās. Dziesmās galvenais akcents likts uz Helēnas garīgi poētiskajiem tekstiem.

Rihards Lībietis nodarbojas ar netradicionālu akustiskās ģitāras spēli, cenšoties parādīt, ka arī ar vienu instrumentu var attēlot plašu un piepildītu emociju gammu. Kā norāda pats mākslinieks: "Mūzikā iekļauju savus vērojumus un skatījumu uz apkārtējo pasauli, cilvēku emocijām, nerēķinoties ne ar kādu citu aspektu - radot mūziku, kurā var sajust patiesumu. Patiesumu, kas daudz kur mūsdienās iztrūkst."

Dziedātāja Dace Kaša, kas koncertā uzstāsies kopā ar koklētāju Ievu Bušu, par viņu abu sadarbību saka: „To mūziku no debesīm kopā nesam atpakaļ neskatoties - tikai uz priekšu. Tajā miers, prieks, cerība un mīlestība izlīst pār klausītājiem un, neapšaubāmi - arī pār mums pašām! Ar Ievu spēlēt ir īsts baudījums - viņas neparastais pieskāriens koklei liek uzgavilēt un mana balss to novērtē."

Koncerts paredzēts visai ģimenei, un tajā ieeja ir bez maksas. Plašāka informācija - http://ej.uz/miers_sagaidits

Koncertu organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā Ģilde". To atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Universitāte.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV