Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Helēna Kozlova un „Levīti" uzstāsies dziesmu vakarā Reiterna namā

EasyGet.lv, 29.10.2012. 11:06

Ceturtdien, 1. novembrī, plkst. 20.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna namā dziesmu vakarā viesosies dziesminiece Helēna Kozlova ar grupu „Levīti", informē Inese Sērdiene.
Helēna Kozlova un „Levīti" uzstāsies dziesmu vakarā Reiterna namā

Helēna Kozlova, dziesminiece, kas klausītāju savaldzina un ievilina savā īpašā dimensijā. Viņa it kā tepat starp mums un reizē tik ārpus it visa esoša. Patstāvīga vērtība. Harizmātiskas personības ap sevi pulcē citus talantus, tā arī Helēnai izveidojies īpašs draugu loks – grupa „Levīti".

„Grupa "Levīti" vienmer eksistēja, bet ilgu laiku tas bija skaidrs tikai Helēnai. Koncerti un citi pasākumi parasti notika starp otro un trešo sapni. Bet 2002. gadā sapņi atrada ceļu un tagad staigā pa zemi. Virziens - debess. Kā sniega bumbas dažādos laikos un apstākļos parādās līdzgājēji – vijoļnieces, saksofonisti, basa knibinātāji, priekšmetu sitēji, vēju ķērāji un līdzjutēji."

Šogad grupa svin 10 gadu jubileju. Sākotnējais grupas sastāvs audzis nu jau septiņas reizes, šobrīd grupā darbojas Helēna Kozlova (vokāls, akustiskā ģitāra, blokflauta, klavieres), Sniedze Prauliņa (flauta, vokāls), Sergejs Āboliņš (basģitāra, vokāls, perkusijas), Undīne Balode (čells), Guna Jegorova (alts, vokāls), Pavels Arbidans (perkusijas) un Vjačeslavs Kokorevičs (perkusijas). Ne tikai dalībnieki, bet arī grupas nosaukums gadu gaitā mainījies. 2004. gadā grupa uzstājas ar darba nosaukumu „Pagaidām trīs", bet pēc gada grupa iegūst vārdu „Levīti", ko, kā vēsta leģenda, Helēna saņēmusi sapnī. Kā raksta paši dalībnieki, grupa atskaņo instrumentālas kompozīcijas, kā arī dziesmas latviešu un „putnu" valodās. Dziesmās galvenais akcents likts uz Helēnas garīgi poētiskajiem tekstiem.

Studijas ierakstu grupai nav, bet tā regulāri koncertē. Savas nu jau ilggadīgās vēstures laikā „Levīti" piedalījušies festivālos, uzstājušies uz dažādu klubu skatuvēm, baznīcās un koncertzālēs, draugu dzimšanas dienās un komerciālās prezentācijās. Dziesmu vakaru ciklā Helēna un grupa „Levīti" uzstājas pirmo reizi.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams" (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā). Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un, sākot ar 4. oktobri, ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv).

Foto: Levīti. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV