Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Ziemas etnokoncerts Ģertrūdes ielas teātrī

EasyGet.lv, 12.01.2012. 13:42

Ceturtdien, 19. janvārī, plkst. 19.00 tautas mūzikas grupas „Miglas asni" un „Kokle" aicina uz ziemas etnokoncertu Ģertrūdes ielas teātrī, informē Elīna Cire.
Ziemas etnokoncerts Ģertrūdes ielas teātrī

„Kokle" dibināta jau 1980.gadā (mājvieta – Rīgas Skolēnu pils), šobrīd tajā 3 vecuma grupās aktīvi darbojas ap 50 bērnu un jauniešu – dziedot un spēlējot kokles, stabules, mandolīnu, čellu, vijoles, bungas, ģitāras un akordeonu. „Kokle" savos koncertos iekļauj gan etnogrāfisko mūziku, gan arī pašu veidotas postfolkloras kompozīcijas. „Kokle" aktīvi koncertē ne tikai Latvijā, bet pēdējo gadu laikā vien pabijusi arī Vācijā, Francijā, Itālijā, Ungārijā, Bulgārijā, Bosnijā un Baltkrievijā. Koncertā muzicēs „Kokles" vecākā grupa, kas savu muzicēšanas māku apliecinājusi, 2010. gadā ierakstot kompaktdisku „Tur man mūžam neapnika" (http://www.lauska.lv/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=9&product_id=10&Itemid=53⟨=en ).

Grupa „Miglas asni" izveidota 2011. gada sākumā. Ansambļa instrumentālo bāzi veido vijole, bungas, basģitāra, ģitāra un čells, pavadot vairākas meiteņu un puišu balsis. Grupas repertuārā pārsvarā iekļauta latviešu un lietuviešu tautas mūzikai, tradicionālo melodiju un ritmus apvienojot ar mūsdienīgām harmonijām un stiliem. Savā pirmajā sezonā Miglas asni paspējuši uzstāties gan Jāņu ielīgošanā Andrejsalā kopā ar grupu „Dzelzs vilks", gan folkkafejnīcās „Ala" un „Bubamara", izstāžu zālē „Arsenāls", kafejnīcā „Taka", festivālā „Bildes", kā arī Liepājā un Valmiermuižā.

Ieeja koncertā – 2Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 1Ls, biļetes iegādājamas pirms koncerta, kā arī www.bezrindas.lv.

Miglas asni:

Kokle:

Koncerts tiek organizēts sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri un mūzikas izdevniecību „Lauska".

Informācija: www.git.lv

Foto: Miglas asni. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV