Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Grupa „Miglas asni" koncertēs "Arsenālā"

EasyGet.lv, 02.11.2011. 13:27

Ceturtdien, 17. novembrī, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" (Torņa ielā 1, Vecrīgā) norisināsies programmas „Ars Rezumē" kārtējais izstādes izskaņas pasākums, kurā šoreiz uzstāsies post-folkmūzikas grupa „Miglas asni", informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
Grupa „Miglas asni" koncertēs "Arsenālā"

Izstāde „Zelta griezums", kura līdz 20. novembim ir apskatāma LNMM izstāžu zālē Arsenāls, ataino tekstilmākslas attīstību Latvijā, rādot dažādu tehniku, materiālu un darba ideju vēsturisko evolūciju. Ekspozīcijā vienkopus novietotas un dialogu veido tradicionālās un laikmetīgās mākslas formas. Mūsdienu māksla kā likumsakarīgs procesa turpinājums izmanto gan klasiskos jaunrades principus, gan meklē inovatīvus izpausmes veidus. Māksla joprojām turpina sabiedrību uzrunāt, ieinteresēt, iepriecināt, satraukt, rosināt un izaicināt.

Post-folkmūzikas grupa „Miglas asni" ir minētās evolūcijas raksturojošs piemērs kultūrā, kura ar savu radošo darbību apliecina tradicionālā un laikmetīgā sintēzes iespējamību. Šī kolektīva izpildījumā tautas mūzikai tiek piešķirts šodienas skanējums, lai uzrunātu klausītājus un izpaustu sevi atbilstoši aktuālajai situācijai sabiedrībā.

Grupa izveidota 2011. gada sākumā, un tās sastāvā ir 11 jaunieši ar dažādu pieredzi tautas mūzikā un folklorā. Ansambļa instrumentālo bāzi veido vijole, kokle, blokflauta, ģitāras, čells un bungas, kas tiek papildināts ar vairākiem vokāliem. Grupas dalībnieki līdzdarbojas tādās apvienībās kā „Dandari", Rīgas Danču klubs un „Baļķi". Repertuāra atlasē priekšroka tiek dota latviešu un lietuviešu tautas mūzikai, tradicionālās melodijas un ritmu apvienojot ar mūsdienīgām harmonijām un stiliem.

Muzikālais priekšnesums visiem muzeja un koncerta apmeklētājiem radīs sirsnīgu un krāšņu Latvijas valsts svētku priekšvakara noskaņu.

Aicināti visi interesenti. Ieeja pasākumā - bez maksas.

Ars Rezumē

Kopš 2008. gada Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā saviem apmeklētājiem kultūras un izklaides programmu „Ars Rezumē". Tuvojoties lielās izstādes noslēgumam, LNMM izstāžu zālē Arsenāls iepriekš izziņotā ceturtdienas vakarā tiek rīkots īpašs pasākums ar aicināto viesu uzstāšanos: dzejniekiem, mūziķiem, teātra dalībniekiem, dejas māksliniekiem un citām radošām personībām.

„Ars Rezumē" mērķis ir atbalstīt dažādu radošo aktivitāšu norisi un paplašināt Arsenāla piedāvāto kultūras pasākumu klāstu, radīt draudzīgāku, sabiedrībai atvērtāku publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati. Programmas ietvaros jau ir notikuši vairāki pasākumi.

Foto: „Miglas asni" kolektīvs mēģinājuma telpās 2011. gada septembrī. Foto (c) Aleksis Kovnators

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV