Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Oranžās Brīvdienas - "Spīd"

Haralds Strapāns, 16.03.2012. 13:42 | komentāri (1)

Gads iesācies patīkamu pašmāju muzikālo izdevumu birumā. Pavisam svaigs spridzeklis ir apvienības „Oranžās Brīvdienas" 12. dzimšanas dienas albums „Spīd" , kas dienas gaismu ieraudzījis Naba Music/ Melo Records paspārnē.
Oranžās Brīvdienas - "Spīd"

Kā albums grupai "Spīd" ir pirmais, ja neskaitam digitālo, bezmaksas, labāko hītu izlasi „Everybadi Tancevaķ", kas joprojām bez maksas pieejama grupas mājaslapā.

Enerģiski, melodiski, lipīgi, ar vieglu ironiju, uzsvaru uz pozitīvu vieglumu, visi iepriekš uzskaitītie vārdi veido kolorītu kokteili, kas deviņu cilvēku grupu, orķestri, vokāli instrumentālo ansambli jeb turbo folka mūziķu pirmo disku 12 gados padara par „nospēlēt vēl vienu, divas, trīs reizes" jeb „Šito Jāredz Koncertā!".

Ja jums iet pie auss un sirds grupu „Hospitāļu Iela", „Voiceks Voiska", „Skyforger", pūtēju orķestra „Rīga" daiļrade – šis ieraksts nudien ir adresēts jums, jūsu, radiem, draugiem, kaimiņiem.

Tas nav kārtējais klons, ko varētu salīdzināt ar žanra titāniem, ikonām vai piesaukt jau minētos pašmāju nosaukumus, šeit ir pa druskai no visa, bet arī tas ir veiksmīgi apliets ar lipīgu, garšīgu mērci.

Ska, regejs, nestandarta folks, zāģīgas ģitāras, trompetes, tromboni, mandolīna, saksafons, domas lidojums un „kačīgums" ir šīs grupas spēks, ko papildina latviešu valoda. Nav vērts runāt par gaišumu, pozitīvismu, enerģētisko spērienu, kas nāk no šī ieraksta.

Grūti izcelt kādu vienu gabalu, jo katrs no tiem savā ziņā ir kā maza rīta himna, piektdienas dziesma, labas omas un domas gabali.

Lācis un zaķīši uz diska aizmugures vāciņa ir ļoti labi!

Ja jums patīk šie, meklējiet rokā arī pancīgāku versiju - slovāku grupu „Horky Szlische"!

Orandžās Brīvdienas pozitīvisma kūre – albuma koncerta tūre -

17.03 Nabaklab (Rīga)
22.03 Ciecere (Saldus)
23.03 Fontaine Palace (Liepāja)
24.03 Spīķeru koncertzāle
30.03 MC Balerija (Jelgava)
31.03 Chill Inn (Valmiera)

http://oranzas.lv/
http://www.draugiem.com/oranzas

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV