Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Jānis Lūsēns dzimšanas dienā būs kopā ar skatītājiem Valmierā

EasyGet.lv, 03.04.2012. 11:07

Komponista Jāņa Lūsēna dzimšanas dienā, 7. aprīlī, plkst. 14.oo Valmieras drāmas teātrī izskanēs Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna koncertstāsts „Pacel acis", informē producente Anda Zadovska.
Jānis Lūsēns dzimšanas dienā būs kopā ar skatītājiem Valmierā

Koncerstāstā dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte ar skatītājiem dalīsies pārdomās par kopā ar komponistu Jāni Lūsēnu tapušajiem lielformāta muzikālajiem iestudējumiem, kuri iezīmējuši Latvijas teātru skatuves mākslā nozīmīgu lomu muzikālo izrāžu žanrā. Sarunā tiks atspoguļoti iestudējumi - „Kaupēn, mans mīļais", „Sfinksa", „Indriķa hronika", „Hotel Kristina" un „Mistērija par sapni un mīlestību". Rokoperas un mūzikli tikuši iestudēti vairākos Latvijas teātros un leģendārā rokopera „Kaupēn, mans mīļais" 2011. gada septembrī tika piedzīvojusi jauniestudējumu, kuru 2011/.2012. gada sezonā ir apmeklējuši ievērojams skaits skatītāju gan Valmierā, gan Rīgā un Jelgavā. Kopš pirmā iestudējuma 1999. gadā Liepājas teātrī aizritējuši vairāk kā 12 gadi, un tagad to no jauna iepazīst jau cita paaudze – jaunie skatītāji. Koncerstāstā piedalīsies komponists Jānis Lūsēns ar mūziķu grupu. Dziesmas koncertstāstā izpildīs solisti Kristīne Zadovska un Zigfrīds Muktupāvels.

Komponistam gads aizritējis muzikāli un radoši bagāti - šajā sezonā teātris un tā dibinātāji producente Anda Zadovska un Jānis Lūsēns tika iestudējuši Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperu „Kaupēn, mans mīļais", savukārt mazajiem skatītājiem un ģimenēm tapa Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikla „Sniega karaliene" Ziemassvētku pasaka. Jau decembrī izrāde no jauna būs skatāma gan Rīgā, gan Liepājā un Ogrē. Teātris sezonu noslēgs ar leģendārās rokoperas „Kaupēn, mans mīļais" viesizrādēm Liepājā 4. maijā un Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera mūziklu „Agrā rūsa" Ogres Kultūras centrā 13. maijā.

Pašlaik Jānis Lūsēns aktīvi turpina darbu pie jauna muzikāla projekta, kas taps sadarbībā ar Muzikālo teātri Ars Nova, un jau drīzumā komponists skatītājiem pieteiks vērienīgu pārsteigumu. Tāpat ir iecere nākamajai teātra sezonai radīt muzikālu jauniestudējumu mazajiem skatītājiem, kas tiks spēlēts gan Rīgā, gan citās pilsētās Latvijas novados.

Komponista Jāņa Lūsēna daiļradē populārās mūzikas pirmssākums iezīmējās ar instrumentālo grupu „Zodiaks", kas ir bijis elektroniskās mūzikas žanra „grāvējs" tolaik visā Padomju Savienībā. Nupat ar Maskavas televīzijas producentu iniciatīvu ir tapusi dokumentāla filma par Jāni Lūsēnu leģendārās grupas „Zodiaks" laikā un komponistu šodien.

Biļetes: Biļešu Paradīze kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Jānis Lūsēns, Kristīne Zadovska, Zigfrīds Muktupāvels un Māra Zālīte. Foto no Apvienības Ars Nova arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV