Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Lauku festivālā "Rodam Raunas novadā" - mūzika un dravniecība

EasyGet.lv, 15.05.2012. 11:58

Raunas novads otro gadu jūnijā aicina uz kultūras un lauksaimniecības festivālu "Rodam Raunas novadā". Šogad tas notiks 29.-30. jūnijā, informē biedrība "Drustu acs".
Lauku festivālā "Rodam Raunas novadā" - mūzika un dravniecība

Veidojot šo notikumu, vietējie ļaudis izceļ plašākai uzmanībai vienu, novadam raksturīgu un būtisku lauksaimniecības jomu. Pasākums no vienas puses ir pateikšanās šajā jomā strādājošiem, no otras – tuvāku un tālāku interesentu iepazīstināšana ar attiecīgās jomas darba ikdienu un augļiem. Šogad festivāla centrā izvirzīts medus un dravniecība.

"Rodam Raunas novadā" aicina kultūras cienītājus baudīt arī plašu mūzikas programmu. Nav noslēpums, ka ikdienā laukos koncerti notiek retāk nekā pilsētās un vairāk kā citi uzstājas šlāgeru mūzikas pārstāvji. Koncertos izpildītajā mūzikā nereti iztrūkst arī jaunrade un satura kvalitāte. Tādēļ "Rodam Raunas novadā" papildina Vidzemes lauku koncertdzīvi, tajā ienesot dažādu žanru mūziku un iepazīstinot ar mūziķiem, kuru radītais saturs un izpildījums ir īpašs un augstvērtīgs.

Festivāla mūzikas daļu veidos divi koncerti – "Klusās mūzikas koncerts" un "Skaļās mūzikas koncerts". Pirmais notiks 29. jūnija vakarā Raunas pilskalnā, kur kādā skaistā vietā divi dziedātāji un trīs grupas spēlēs skaņdarbus apslāpētā skaļumā. Skaļās mūzikas koncerts norisināsies 30. jūnija vakarā Drustu estrādē. Tajā klausītājus priecēs trīs ansambļi. Pēc šī koncerta festivālu "Rodam Raunas novadā" noslēgs zaļumballe pūtēju orķestra "Cēsis" vadībā. Festivāla mūziķi tiks izziņoti jau drīzumā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV