Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

"Rodam Raunas novadā" skaļās mūzikas koncertā uzstāsies "Dakota", "Bērnības milicija" un "Saucējas"

EasyGet.lv, 21.06.2012. 11:36

Sestdien, 30. jūnijā, Drustu ciema estrādē notiks festivāla "Rodam Raunas novadā" otrais – "Skaļās mūzikas koncerts", kurā uzstāsies "Dakota", "Bērnības milicija" un "Saucējas", informē festivāla rīkotāji biedrība "Drustu acs".
"Rodam Raunas novadā" skaļās mūzikas koncertā uzstāsies "Dakota", "Bērnības milicija" un "Saucējas"

Koncertu ievadīs "Bērnības milicija" – jau plaši novērtēta, šobrīd aktīvi koncertējoša neatkarīgās ģitārmūzikas grupa no Rīgas. Jau pirmajā albumā "Mūzika dejām" grupa atrada sev vien raksturīgo, domīgi bēdīgo noskaņu. "Bērnības milicija" arī nākamajos divos ierakstos turpina meklēt un atrast savu "nevietu", kur kopīgi ar klausītāju spēcinoši pabēdāties. Pirms uzstāšanās "Skaļās mūzikas koncertā" grupas radošais talants un spēles aizrautība nenoliedzami sasniegusi jaunu virsotni.

Šim laikam neraksturīga iedziļināšanās vērojama tradicionālās dziedāšanas grupas "Saucējas" darbībā. Posmā no 2003. līdz 2006. gadam "Saucējas" katru gadu pievērsās vienas ļoti īpatnējas, kādai Latvijas vietai raksturīgas dziedāšanas tradīcijas izpētei un apguvei. Grupa iepazinusies ne vien ar atrastajām dziesmām, bet arī ar katrā vietā izkopto dziedāšanas tehniku, un apguvusi vai rekonstruējusi to. "Saucējām" interesējoties par nepopulāro folkloru, atrastas gluži pārsteidzošas daudzbalsīgās dziedāšanas tradīcijas. Piemēram, to izpildītās Sēlpils un Vārnavas pavasara rotāšanas dziesmas no Sēlijas šķiet tik neierastas, ka labi iederētos novatoriskās mūzikas festivālā "Skaņu mežs". "Rodam Raunas novadā" "Saucējas" uzstāsies īsi pēc otrā ieraksta "Dziediet, meitas, vokorā" izdošanas un izpildīs Sēlijas, Dienvidkurzemes, Ziemeļlatgales un Kārsavas dziesmas.

Dokumentāla filma par teicēju Margaritu Šakinu, intervē "Saucēju" dalībniece.

"Skaļās mūzikas koncertu" noslēgs grupa "Dakota". Populārajā mūzikā nav daudz tādu kolektīvu, kuri vienlīdz bauda klausītāju mīlestību un kritiķu atzinību. Apbrīnojamā muzikalitāte ir pacēlusi "Dakotas" mūziku pāri šlāgermūzikas videi, kur tā bieži sastopama. Otrs faktors, kas pievelk klausītāju ir dziedātāja un ģitārista Edvīna Zariņa personība un sajūta, ka viņa paustais ir īsts un paša izdzīvots.

Pēc "Skaļās mūzikas koncerta" turpat Drustu estrādē festivālu noslēgs zaļumballe ar pūtēju orķestri "Cēsis". Ieeja uz koncertu un balli – 2 lati.

Foto: Grupa Bērnības milicija. Publcitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV