Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Festivālā "Rodam Raunas novadā" uzstāsies Sus Dungo un Mielavs un Pārcēlāji

EasyGet.lv, 12.06.2012. 16:19

Arī šogad Drustos un Raunā norisināsies kultūras un lauksaimniecības festivāls "Rodam Raunas novadā", kas šogad būs veltīts medum un dravniecībai, informē festivāla organizatori biedrība "Drustu acs".
Festivālā "Rodam Raunas novadā" uzstāsies Sus Dungo un Mielavs un Pārcēlāji

Festivāls notiks 29. un 30. jūnijā, aicinot Raunas pilsdrupās baudīt latviešu mūziķu koncertus, kā arī iepazīties ar novada biškopjiem, iepirkties medus tirgū un citas aktivitātes.

29. jūnijā plkst. 21:30 festivālu ar "Klusās mūzikas koncertu" atklās Kārlis Kazāks, kurš daļu no iedvesmas un miera, ko sniedz klausītājam, noteikti smēlies, dzīvojot Raunā Baižkalna dzirnavās. Šoreiz dziesminieku atbalstīs arī pavadošais sastāvs, kurā iepriekš redzēti talantīgi un prasmīgi viņa domubiedri.

Raunas pilskalnā senatnes noskaņas ienesīs "Trakula" – pieredzējis viduslaiku un renesanses mūzikas ansamblis. Gaidāms, ka tā skanējums sniegs atelpu tiem, kas pieraduši pie ģitāras un citiem populāriem instrumentiem, jo "Trakulas" dalībnieki spēlē arī bombardes, duduku un trompetvijoli.

Savukārt flautu un arfu savā meitenīgi rotaļīgajā skanējumā ievijušas "Sus Dungo" dalībnieces. "Klusās mūzikas koncertā" kolektīvs uzstāsies neilgi pēc debijas ieraksta "Rasā pēdas" izdošanas.

"Rodam Raunas novadā" pirmo koncertu noslēgs "Mielavs un Pārcēlāji". Kaut arī pēdējos gados atsevišķas Ainara Mielava uzstāšanās sabiedrība nosodījusi, tomēr tās, šķiet, nevar mazināt viņa iepriekšējā veikuma nozīmību. "Jauns Mēness" ir populārās mūzikas klasiķi, bet izveidotā mūzikas ierakstu izdevniecība "Upe" un tās izdevumi pacēluši tautas mūzikas ierakstu un satura kvalitāti gluži citā līmenī. Kaut vai sava ceļa iešana pretēji tam, ko dara "Jauna Mēness" sākotnējais bundzinieks Guntars Račs un "Mikrofona ieraksti", ir ko vērta. Ne mazāk būtisks ir pašu "Pārcēlāju" – ģitārista Ginta Solas un bundzinieka Jura Kroiča devums Latvijas mūzikā pēdējās desmitgadēs.

Festivāla "Klusās mūzikas koncertā" ieeja būs par ziedojumiem.

Savukārt 30. jūnijā plkst. 20:00 Drustu estrādē sāksies "Skaļās mūzikas koncerts", kurā uzstāsies "Bērnības milicija", folkloras kopa "Saucējas" un grupa "Dakota". Koncertam sekos zaļumballe.

Vairāk par festivāla programmu un iespējām nakšņot pie biteniekiem atrodams festivāla mājaslapā.

Foto: Dūdiņu grupa "Sus Dungo". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV