Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Raimonds Tiguls aicina uz koncertu Rīgas Domā

EasyGet.lv, 23.05.2012. 11:47

5. jūnijā Rīgas Domā skanēs latviešu ambientās un elektroakustiskās mūzikas autora Raimonda Tigula koncerts „Ar Domu par ziemeļu skaņu", informē Dace Jaunupe-Bargā. Koncerta dalībnieku vidū būs redzami gan pašmāju mūziķi, gan viesi no „salām" – Islandes, Gotlandes un Lielbritānijas.
Raimonds Tiguls aicina uz koncertu Rīgas Domā

Tigula koncerts ir turpinājums šogad aizsāktajai „Mans Doms" aktivitāšu virknei, kas veicina Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanu ar mūsdienu mūzikas koncertiem. Kā ziņots, februārī to uzsāka ar mūziķa Goran Gora koncertu, savukārt 3. maijā „Mans Doms" rīkoja barikāžu atcerei veltītu koncertu Doma laukumā „Ar Domu par rītdienu".

Raimonda Tigula koncertā, kurā atskaņos mūziķa jaunā albuma „Islands" darbus, būs dzirdamas ziemeļnieku un pašmāju valodas bagātības – senās formas un dialekti. Ne tikai sajūtas, bet daļēji arī muzikālo materiālu jaunam albumam Raimonds Tiguls guvis pirms pieciem gadiem aizsāktajos ceļojumos uz Īslandi un Gotlandi, kur apzināti vai pavisam nejauši sastaptie mūziķi kļuvuši par ieraksta būtiskāko elementu.

„Ar Domu par ziemeļu skaņu" vienkopus skanēs gan Steindora Andersena (Steindor Andersen) izkoptā islandiešu dziedruna 'rímur', kuras savdabību paspilgtinās komponista Hilmara Orna Hilmarsona (Hilmar Örn Hilmarsson) radītās kompozīcijas, gan gotlandiešu 'gutamål' dialekts, kas Raimonda Tigula darbos ieskanas dziesminieces Gertrūdes Jākobsones (Gertrud Jakobsson) balsī.

Biļetes uz koncertu Rīgas Domā 5. jūnijā plkst. 19:00 iespējams iegādāties https://www.ekase.lv/.

Koncertu sadarbībā ar Rīgas Domu rīko sabiedriskā kustība „Mans Doms".

Foto: Raimonds Tiguls. Foto (c) Jānis Mednis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV