Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Rīgā ierodas mūziķi no Ziemeļvalstīm

EasyGet.lv, 03.06.2012. 16:17

Rīgā ierodas Ziemeļvalstu mūziķi, lai jau otrdien, 5. jūnijā kopā ar pašmāju komponistu Raimondu Tigulu uzstātos Rīgas Domā, koncertā „Ar Domu par Ziemeļu skaņu" un nedēļas nogalē aicinātu uz brīvdabas sajūtu koncertu „Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā", kas norisināsies 9. jūnijā Talsos, informē Laura Lizuma.
Rīgā ierodas mūziķi no Ziemeļvalstīm

Svētdienas rītā Rīgā ieradās islandiešu mūziķis un senās dziedrunas 'rimur' izpildītājs Steindors Andersens (Steindor Andersen) un komponists Hilmars Erns Hilmarsons (Hilmar Örn Hilmarsson), kā arī dziesminiece Gertrūde Jākobsone (Gertrud Jakobsson) no Zviedrijas. Visi trīs mūziķi Latvijā viesojas Pasaules mūzikas un mākslas fonda projekta ietvaros un kopā ar komponistu Raimondu Tigulu, kā arī pašmāju vokāli instrumentālās mūzikas pārstāvjiem uzstāsies divos koncertos Rīgā un Talsos.

Kā vēstīts jau iepriekš, Pasaules mūzikas un mākslas fonds uzsāk savu radošo darbību ar brīvdabas koncertu Talsu pilsētas augstākajā vietā Tiguļkalnā, kur 9. jūnijā plkst. 20.00 norisināsies koncerts „Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā". Koncerta idejas un muzikālās programmas autors ir komponists un izpildītājs Raimonds Tiguls, kas Tiguļkalnā iecerējis radīt vietu jauna veida sadarbības attīstībai skaņu mākslas jomā. Šogad koncerts veltīts mūzikai, kuras skanējums gan tiešā, gan autora iedvesmas ziņā atrasts Ziemeļvalstīs, Raimondam Tigulam viesojoties Islandē un Gotlandē. Sadarbībā ar Ziemeļvalstu mūziķiem tapis albums „Islands", un nu Ziemeļu skaņu būs iespējams saklausīt arī klātienē.

Vēl pirms došanās uz Talsiem, 5. jūnijā plkst. 19.00 ziemeļnieciskā noskaņa ienāks Rīgas Domā, kur sadarbībā ar sabiedrisko kustību „Mans Doms" norisināsies koncerts „Ar Domu par Ziemeļu skaņu". Biļetes iespējams iegādāties pasākuma norises vietā un internetā www.ekase.lv. Informācija par koncertu www.mansdoms.lv.

Savukārt, 9. jūnija vakarā Pasaules mūzikas un mākslas fonds aicina uz brīvdabas koncertu „Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā", kas no plkst. 20.00 norisināsies Talsu pilsētā. Koncertā ieeja bez maksas, pateicoties Talsu novada pašvaldības, SIA „Vika Wood", Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Kultūra", VKKF un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstam.

Lai uzzinātu vairāk par koncerta norisi, rīkotājiem un dalībniekiem, ienāc www.arpasaule.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV