Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Raimonds Tiguls aicina kāpt Tiguļu kalnā

Easyget.lv, 28.05.2013. 11:42

Arī šogad jūnija ieskaņā komponists Raimonds Tiguls kopā ar pašmāju un ārvalstu mūziķiem dosies jaunu skaņu meklējumos brīvdabas sajūtu koncertā "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā"
Raimonds Tiguls aicina kāpt Tiguļu kalnā

8. jūnijā plkst. 20.00 Talsu augstākajā virsotnē, Tiguļu kalnā, skanēs pašmāju un ārvalstu tautas mūzika, no zaļā ozolu ieloka vedinot uz Melnās jūras un Gruzijas kalnu plašumiem. Brīvdabas koncerta „Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā” idejas un mākslinieciskās domas autors ir komponists un izpildītājs Raimonds Tiguls, informē Pasaules mūzikas un mākslas fonda pārstāve Laura Lizuma. Mūziķis savas dzimtās pilsētas augstākajā virsotnē ozolu ielokā radījis vietu, kur skaņās un sajūtās sasaukties dažādu tautu un pasauļu mūzikai.

Ārpasaules mūzika – mazliet tālāk par pasaulē dzirdēto – šogad atklās Melnās jūras reģiona savdabīgo skanējumu. Līdzās pašmāju profesionālās mūzikas izpildītājiem, ar kuriem Raimonds Tiguls jau sadarbojies iepriekš, Tiguļu kalnā kāps arī viesi no Gruzijas – vīru vokālais kvartets „St. Panteleimon Chanters”. Koncertā būs dzirdami gan garīgās, gan laicīgās mūzikas dziedājumi, kas skaņkārtās sasauksies ar Raimonda Tigula jaundarbiem „Rīgas Saksofonu kvarteta” un profesionālā stīgu kvarteta „Sinfonietta Rīga” izpildījumā. Brīvdabas sajūtās dalīsies arī mūziķu apvienība „Xilem TRIO” un jauniešu koris „Kamēr…”. Tāpat arī tiks turpināta komponista sadarbība ar dziedātāju Kristīni Kārkli-Puriņu, meklējot austrumnieciskās nokrāsas pašmāju tautas mūzikā un tās daudzveidīgajā skanējumā.

Koncerts tapis, pateicoties Talsu novada pašvaldības, Valsts Kultūrkapitāla fonda un SIA „Kurekss” atbalstam. Koncertu rīko nodibinājums „Pasaules mūzikas un mākslas fonds”. Vairāk par koncertu www.arpasaule.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV