Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Daugavpils novada Demenē notiks Dabas koncertzāle

EasyGet.lv, 31.05.2012. 18:53

Ikgadējā Dabas koncertzāle notiks 30. jūnijā Daugavpils novadā Demenes pagastā. Šis būs pirmais Dabas koncertzāles pasākums Latgalē. Un tā nav nejaušība, jo tieši Demenē ir šī gada galvenā varoņa tālākā apmešanās vieta Ziemeļos.
Daugavpils novada Demenē notiks Dabas koncertzāle

Izvēlētā varoņa nosaukums tulkojumā no latīņu valodas nozīmē - klusi skanošs, kas ir ienesis jaunas korekcijas muzikālā materiāla izveidē. Tiek veidota klusi skanoša operas izrāde. Arī muzikālais materiāls tiek veidots krāsaināks, nedaudz aizejot no noskaņu ambientā skanējuma uz netradicionālu dramaturģiju. Tā ir simbioze starp tradicionālo, akadēmisko un alternatīvo skanējumu.

Dabas koncertzāles mūziķu pamatsastāvs ir nemainīgs – Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Kaspars Tobis, Andris Sējāns, Valdis un Rūta Muktupāveli un Anrijs Grīnbergs. Skanējumu papildinās vijoļu kvarteta skaņas, ir domāts par akadēmiska kora piesaisti, būs īpašais jaunā varoņa instruments.

Koncerts Demenē sāksies ap plkst. 19.00, kur šī gada pasākuma galveno varoni varēs iepazīt vairāk kā 15 zinātniskajās darbnīcās.

Zinātne un mūzika Dabas koncertzālē aizvien ciešāk veido vienu veselumu, un tam šogad piešķirta īpaša nozīme. Koncerta otrā daļa tiek veidota kā jaunā varoņa dzīves cikla laboratorija un arī kā operas scenārijs.

Andris Freidenfelds, pasniedzot šogad projektam Dabas koncertzāle jau 4. Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu, izteicās: "Ja padzirdat vārdu Dabas koncertzāle, nedomājiet - vienkārši kāpiet automašīnā un brauciet!"

Paliek neatbildēts jautājums, - kurš tad ir jaunais Dabas koncertzāles varonis un kas ir klusi skanošais operas teātris?

Koncertu rīko biedrība "Dabas koncertzāle" sadarbībā ar Daugavpils novada domi un Demenes pagasta pārvaldi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV