Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Dabas koncertzāles šī gada saimnieks - sarkanvēdera ugunskrupis

EasyGet.lv, 04.06.2012. 12:28

Sarkanvēdera ugunskrupis tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "klusi skanošs", kas iedvesmoja veidot klusi skanošu operas izrādi neparastā operas teātrī. Īpaša ir ugunskrupja vokālā prasme, kas ieviesusi jaunas korekcijas muzikālā materiāla izveidē. Tas tiek veidots krāsaināks, ar netradicionālu dramaturģiju, tādējādi nedaudz attālinoties no ambientās noskaņas. Tā iecerēta kā simbioze starp tradicionālo, akadēmisko un alternatīvo skanējumu.

Mūziķu pamatsastāvs ir nemainīgs - Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Kaspars Tobis, Andris Sējāns, Valdis un Rūta Muktupāveli un Anrijs Grinbergs. Skanējumu papildinās vijoļu kvarteta skaņas un sarkanvēdera ugunskrupja īpašā vokalizēšana.

Koncerts notiks 30. jūnijā Daugavpils novadā Demenes pagastā, koncerta sākums ap plkst. 19.00. Sarīkojumā vairāk nekā 15 zinātniskajās darbnīcās varēs iepazīt šī gada varoni. Tajās interaktīvā veidā būs iespēja sekot ugunskrupja dzīves ciklam - no kurkuļa līdz pieaugušam tēviņam vai mātītei.

Zinātne un mūzika Dabas koncertzālē aizvien ciešāk veido vienu veselumu un tam šogad piešķirta īpaša nozīme. Koncerta otrā daļa tiek veidota reizē kā jaunā varoņa dzīves cikla laboratorija un arī kā operas scenārijs.

Dabas koncertzāle pirmo reizi tiek rīkota Latgalē, tāpēc koncerta apmeklētāji īpaši aicināti uzkavēties Daugapils novadā un Latgalē ilgāk un iepazīt Latvijas dienvidu robežas burvību. Tā kā koncerts notiek pierobežā, koncerta rīkotāji aicina drošībai paņemt līdzi personu apliecinošus dokumentus.

Pasākums, kā allaž, ir bez maksas, par ko koncerta rīkotāji pateicas Latvijas vides aizsardzības fondam, A/S Latvijas Finieris, SIA Myrtillus un Dabas aizsardzības pārvalde.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV